Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een jochie met trek.

Ze had een zalige salade gemaakt echt zo eentje die je, met aanvulling van sla en verse spullen, gemakkelijk twee dagen kunt eten. De kinderen waren er weg van en iedereen was na het eten verguld met het feit dat ze het morgen weer zouden eten, heerlijk met een zelfgebakken stokbrood, wie doet je wat.

De kinderen gaan na nog even gespeeld te hebben, wat gedronken, de gebruikelijke acties die er nou eenmaal bijhoren, naar bed.
Ze slapen iets minder makkelijk maar dat is niet zo vreemd natuurlijk want de warmte is overal en dus ook in de slaapkamers, maar uiteindelijk is het stil, het spul slaapt.

Als ook de ouders naar boven gaan is in no-time het gezin in diepe rust.
Rust? Jazeker wel, men slaapt, hier en daar een zogenaamd bovenlichtje open, zodat er wat wind door het huis komt...

Dan: een eind na middernacht schrikt moeder wakker van een vreemd geluid, ze maakt manlief wakker die vervolgens zegt: ga jij maar kijken hoor....
Dat zijn de mannen van nu, die weten dat hun vrouw ook hun mannetje kunnen staan, maar ze gaat inderdaad schoorvoetend naar beneden, op het geluid af.

Het kan van alles zijn natuurlijk, tenslotte staat het nieuws bol van het inbrekersgilde dat nietsontziend zijn slag wil slaan!
Stap voor stap de trap af....

Dan, vanuit het niets, verschijnt daar haar jongste telg die vanuit de keuken richting de trap komt om weer naar zijn bed te gaan.
Ze kijkt verbaasd en zegt: waar kom jij nou vandaan? Met een volle mond geeft het joch antwoord en probeert te zeggen, dat ie in de keuken was, een hap rundvleessalade in zijn mond...

Hij kauwt verwoed en moeder zegt, als je zoveel trek hebt dat je er wakker van wordt, moet je me komen halen hoor, niet meer zomaar naar beneden gaan om te eten...
Hij belooft het niet meer te zullen doen en zij? Zij is opgelucht dat het alleen het kleine joch was, met een rammelende maag...

... Als je wakker wordt van een rommelende maag ...

Schrijver: An Terlouw, 25 juni 2020


Geplaatst in de categorie: voedsel

3.4 met 5 stemmen 114Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)