Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Help, mijn man is klusser

We kregen van een vriendin een regendouche, met thermostaatkraan erbij ook nog en echt ik vond het een heerlijk apparaat maar manlief is copd patiënt en die kon dus totaal niet tegen het genot van een regendouche, hij kreeg het extra benauwd en tja, dan is goede raad duur maar niet zo duur dat we daar geen oplossing voor konden vinden. Dus na een paar weken het gehijg aangehoord te hebben toch maar afgegaan op een normale douche, wel met thermostaatkraan natuurlijk want als je daar eenmaal aan gewend bent is het veel slimmer.

Afgelopen week was het douche gebeuren toevallig in de aanbieding en tja, daar ga je dan wel op af vanzelf, zo schaften we ons nieuw spul aan. Vandaag de grote dag want alles gaat in huize T in etappes dus ook dit gebeuren. Na een boterham gegeten te hebben trekt hij naar de douche, daar is het nu niet zo benauwd dus dat is mooi meegenomen.

Ik hoor wat werkgeluiden afkomstig van het afhalen van de oude douche die dus in werkelijkheid helemaal niet oud was, maar ja, de nieuwe waar de bon nog naast lag was wel nieuw. Zeg An, het water gaat er zo af hoor en ik zeg: prima hoor ik heb geen water nodig, dus dat is goed.

Dan na een paar tellen, hoor ik water spuiten maar verder niks en denk nog: wauw dat gaat snel, als M roept: ga de kraan dichtdraaien! Ik kom overeind en sta in de wc waar dat ding zit maar ik kan er niet bij!

Toe nou, zegt manlief en ik zeg, ik haal het niet! Kom hierheen zegt ie, nou dat heb ik geweten, ik neem zijn plaats in, krijg de opdracht een hand voor het spuitgebeuren te houden maar geloof me, dat was bij lange na niet genoeg om te voorkomen dat ik drijfnat werd.

Man haalt de hendel weer over en het wordt rustig...ik haal mijn hand weg, kijk achterom en zie dat de complete badkamer in een plaatselijke poel is omgetoverd, alles is drijfnat! Alle handdoeken worden op de plassen gegooid en die zuigen zich vol water.....

Hij draait opnieuw de kranen aan en zegt: ik ga het water er weer opzetten, blijf jij er even bijstaan? Ja hoor en met een badlaken in de aanslag sta ik klaar voor de waterval-overstroming. Ditmaal niet zo erg maar dicht was het zeer zeker niet, dus weer het water eraf en aandraaien, ditmaal met extra tape eromheen.

Langzaamaan is de boel eindelijk dicht en de klus geklaard, wanneer ik me omdraai en de schade bekijk denk ik: Help, mijn man is klusser, de douche een ravage, ik drijfnat maar ach, het is voor het goede doel zullen we maar denken....

Schrijver: An Terlouw, 31 juli 2020


Geplaatst in de categorie: hobby

4.8 met 4 stemmen 224Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)