Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hittegolf 2020 en de brandweer

Er wordt wat afgezucht, gezweten en gemopperd, er wordt gedronken omdat het verstandig is natuurlijk en intussen hoor ik de sirene’s van de brandweer voor de derde keer vandaag loeien, met deze hitte zul je maar bij de brandweer werken, een bepakking aan moeten terwijl het buiten al zo loeiheet is dat de mussen, die we vandaag niet eens gezien hebben, bijkans dood van het dak vallen. Zucht, zweet, druppel. Stoere mannen die de vlammen te lijf gaan, nou ja niet letterlijk natuurlijk maar ik krijg visioenen van vlammen terwijl de hitte overal aanwezig is. Neen, er is hier geen airco, die hoeven we niet, wel staan een paar ventilatoren hun stinkende best te doen om ons iets verkoeling te geven....

Even het voorhoofd deppen, nog een brandweerwagen rijdt uit, we wonen vlak bij de kazerne, dat heeft voor- en nadelen zeggen ze, wij hadden afgelopen week een voordeel dat ze zo dichtbij zaten, want er was een soort van brandje in de flat waar we wonen en ineens ben je dan zelf het lijdend voorwerp en moeten die stoere mannen, toen het dus ook al zo warm was, hun pakken aan om de flat in te komen. Gelukkig waren ze niet lang bezig, de lucht is langer blijven hangen dat dat zij bezig waren, maar wanneer je ziet wat ze aanhebben, puur ter beveiliging van zichzelf dan zijn ze zeer zeker niet te benijden!

Nog een paar dagen volhouden, dan is zoals het er nu uitziet de hittegolf voorbij, juichen we als de eerste druppels vallen, ik tenminste wel, want echt een zonnetje weet ik wel te waarderen, maar deze moordende hitte is teveel van het goede, alhoewel ik er meteen bij zeg, wat een mazzel dat we niets meer “ moeten” niets meer “ hoeven” geen verplichtingen hebben die ervoor zorgen dat je de hele dag kletsnat van het zweet bent. We kijken nu alleen maar naar onszelf, oh ja en naar de eenzame buurtjes of ze nog even hun neus om de hoek steken en hebben genoeg aan onszelf met een ontzettende dikke pluim voor de mensen die in de zware pakken met hun rode auto’s branden moeten blussen! Chapeau!

... Tijdens de hittegolf brandweer zijn! ...

Schrijver: An Terlouw, 9 augustus 2020


Geplaatst in de categorie: werk

3.0 met 1 stemmen 89Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)