Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Trek je het nog?

Appjes in alle maten vliegen door de mobiel, de ene vraagt: heb je het warm, de ander vraagt: trek je het nog een beetje en diverse anderen vragen gewoon hoe of het gaat, nog los van de vele berichtjes die ik stuur naar de mensen die in de gaten gehouden moeten worden, zo hoort én moet dat nou eenmaal.
De golf is weer bezig met een opmars en dus houden we ons gedeisd, blijven zoveel mogelijk in onze eigen omgeving al is het alleen al omdat we geen risico willen lopen, maar dat ook zeer zeker niet willen zijn! Het stoort me bovenmatig dat lui vooral de jongelui zich nu blijkbaar vervelen en de boel op zijn kop zetten, we zijn met zijn allen aan het overleven en die gasten verknoeien de boel! Zo komen we er nooit vanaf, maar dit terzijde.

Het is triest dat bepaalde acties maar voor een beknopte tijd kunnen worden volgehouden terwijl gezondheid juist bovenaan moet staan maar de lui die aan de regels lak hebben zeggen domweg: wij lopen geen risico dus waarom zouden we? Juist: waarom zouden ze, het zet geen zoden aan de dijk, ze hebben er geen beeld bij, horen alleen de verhalen en laten dat voor wat ze zijn, hoe anders is het begrip van een vierjarige? Ze mag al die tijd al niet mee met mamma boodschappen doen, vindt ze niet leuk, maar het is een kind dat meteen zegt: je komt te dichtbij!

Jaja, een vierjarig meiske dat het begrip en verstand heeft waar menig oproerkraaier een puntje aan kan zuigen, een kind dat nog veel moet meemaken, moet groeien, groot moet worden, dit kind zegt: 1,5 meter, dus niet te dichtbij, want mijn moeder werkt in de zorg en die mag niet ziek worden!
Hier wordt een mens toch warm van, zoveel begrip in zo’n klein dametje..., haar moeder appt me en vraagt: red je het nog? Kijk dat zijn de over- en weer acties die je dag kleuren. Zo kan het, zo mag het, zo hoort het.

Nou de rest van ons land nog!

... Red je het nog? ...

Schrijver: An Terlouw, 14 augustus 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 3 stemmen 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)