Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Is er nu al een link naar het omstreden 1,5 meter huwelijk?

Corona ontploft, diverse uitbraken worden gemeld en je kunt je nu afvragen waar de bron zit of zat, liep of stond? Incubatietijd een krappe tien dagen, dus tel uit je winst, nou ja, winst? Den Haag een forse uitbraak en in diverse andere steden eveneens, de melding gisteren van meer dan 600 besmettingen in een paar dagen tijd, wauw dat gaat de verkeerde kant van de weegschaal op en is dus juist iets wat we niet moeten en willen hebben.

Ben ik chauvinistisch genoeg te bedenken dat het vermaledijde negeren van de regels bij het omstreden huwelijk best een rol zou kunnen spelen, feit is en blijft dat die acties nog lang na blijven dreunen en iedereen heeft er wel een mening over. Dat mag, iedereen heeft het recht op een eigen mening, net zo goed als we het recht hebben op demonstreren, alhoewel ik van sommige demonstraties denk: dat had best een beetje anders gemogen, maar nogmaals dat mag!

Net als die mening, want zeg nou zelf, we waren geweldig goed op weg om steeds onder de lijn te blijven, we gingen met zijn allen, (nou ja, bijna allen), de goede kant op en dan komen de studenten roet in het eten gooien, doet het huwelijk extra roet erbij en het feest is compleet, uitbraken te over!

We zijn geweldig hardleers en ik beken, het is lastig om volgens de regels te moeten leven, maar weet je, onmogelijk is het niet, zeer zeker niet! Beschouw deze idiote tijd gewoon als een periode van bedachtzaamheid waarin je na moet denken over wat je van plan bent en over wat gevaar oplevert!

Slaat de weegschaal door dan moet je duidelijk datgene doen wat ik ook doe, vermijd de gevaarlijke acties en zoals ze in elke spot roepen: blijf thuis!
Want als je erover nadenkt is het niet zo moeilijk, de keuze tussen nu dwars liggen en ziek worden, c.q. doodgaan of: je inhouden en erdoorheen rollen!

... Uitbraken ...

Schrijver: An Terlouw, 7 september 2020


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.2 met 4 stemmen 86Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Conny vos
Datum:
7 september 2020
Bedroevend dat je zelf wel de moeite neemt (eigen belang) om afstand te nemen maar vaak het winkelpersoneel er lak aan heeft.
Al diverse keren meegemaakt.
Op de regels wijzen levert alleen een grote mond op.
Ikzelf houd voldoende afstand, draag een mondkapje in de supermarkt en draag één handschoen waarmee ik de producten vastpak, gedesinfecteerd.
Goed verhaal An.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)