Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zou het echt?

Flink wat miljoenen zaten te kijken hoe de minister op tv probeerde uit te leggen dat de regels, ofwel de maatregelen zouden worden verscherpt, zeg maar met geslepen messen. Bedroefd zaten veel mensen aan te horen en kijken wat hen nu weer boven het hoofd zou hangen en dat is heel wat. Geen hele lock down maar we zitten er tegenaan. Het aantal besmettingen loopt te hard op en ik hoor mezelf nog verongelijkt antwoord geven op mijn chirurg die me zei: je bent hier in het ziekenhuis op de meest veilige plek! Al stuiterend antwoordde ik: hoe kom je erbij! Er kan hier nergens een raam open, gelucht wordt er niet dus veilig, niks hoor veilig is het hier helemaal niet!

Wat blijkt? In het EMC in R’dam komen er dagelijks besmettingen bij, onder het personeel bedoel ik dan hoor! Talloze medewerkers zijn inmiddels besmet: is dat raar? Nee natuurlijk niet want alle ziekenhuizen zijn bij uitstek de plek om niet te zijn als het gaat om veiligheid, dat laatste is alleen je eigen omgeving, geloof dat maar. Dus de regels worden met een hamer behandeld, wat zeg ik, met een hamer en zaag en zelfs dat voldoet niet, het is een complete gereedschapskist die eraan te pas komt.

Is het logisch? Jazeker wel, op een paar punten na dan, want mijns inziens zouden de eetgelegenheden niet dicht hoeven, die hebben al zoveel acties ondernomen om veilig te kunnen werken dat dit in feite niet nodig zou zijn, maar ja, ik zit niet in het OMT en heb er dus niks over te zeggen....Vanavond om tien uur gaat de boel dicht, mag men nergens meer heen - en in, mag er niet worden gedronken buiten, nou dat wordt nog een dingetje want eerlijk gezegd is het de leeftijdsgroep van boven de 15 en verderop naar een jaar of 30 die de boel tot nu toe dusdanig te grabbel hebben gegooid dat er nu weer zoveel zieken zijn, want we praten over besmettingen, maar vergeten dat het om mensen gaat die het virus opgelopen hebben en elke besmetting is een mens en dus ook: een mens teveel!

Wij in huize T hebben geen moeite met de aangescherpte maatregelen, zeker niet, hier is de gereedschapskist of de hamer niet nodig, we luisteren, doen een kapje voor, zijn in een vloek en een zucht klaar met de boodschappen, dus neen, moeite hebben we er niet mee, maar waar we wel een probleem mee hebben is: dat kleindochter zaterdag de premiere van het toneelstuk heeft, we eigenlijk daar aanwezig zouden zijn, maar dat nu dus niet mogen, omdat er per kind van de cast 2 volwassenen mee mogen, vanwege de veiligheid dus en dat zijn logischerwijze de ouders! Natuurlijk kunnen we er ook later heen, maar de premiere is toch wel een dingetje en stiekem telde ik de dagen af, onderwijl in het achterhoofd wetend dat: als er meer mensen ziek werden we dus te maken konden krijgen met de gereedschapskist.

En die kist heeft dus gewonnen, want de premiere zal plaats vinden zonder de opa's en oma's en stilletjes ben ik dus pisnijdig, niet op de zieke mensen, maar op de onverlaten die dusdanig veel roet in het eten gegooid hebben dat we dit niet kunnen en mogen meemaken! Maar voor de rest zit ik met gekruiste vingers als het gaat om: laat het helpen, hamer, laat de mensen de regels volgen, schroevendraaier, ga niet samenscholen, zaag kortom: laten we nou net doen of we het allemaal begrijpen: gereedschapskist!

... Zou er nog genoeg hoop zijn? ...

Schrijver: An Terlouw, 14 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 73Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)