Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verliefde fan

Frans Nelissen droomt weer eens van zijn favoriete filmactrice Carice Anouk van Houten. Carice komt gewoon op zijn schoot zitten en ze draagt een strakke jeans. Terwijl hij zijn hand over haar kruis laat glijden, schrikt hij wakker. 'Wat raar!', denkt hij, 'zelfs in mijn dromen durf ik niet door te zetten!'. Tijdens het aankleden, denkt hij aan 'Instinct', die hij meerdere keren nauwlettend heeft bekeken. 'Ze is zichtbaar ouder geworden', denkt hij, 'en ze doet steeds minder moeite om een rol te spelen, want ze speelt in feite zichzelf, zoals de beste actrices dat kunnen, naturel en toch weergaloos geloofwaardig!'. Die scene, waarbij ze met haar buik op de grond ligt en haar bekken heftig op en neer beweegt, heeft hij wel honderd keer bekeken. 'En dan vindt ze het nog gek dat kerels zoals ik hartstikke geil van haar worden en haar niet uit hun hoofd kunnen krijgen!', denkt hij, 'bovendien speelt ze in 'Instinct' zo'n gevaarlijke rol, dat ze linke gozers zoals ik behoorlijk in de kaart speelt en aantrekt!'.

Frans snuffelt een beetje tussen zijn keurig opgebouwde collectie films, waarin Carice schittert. Om zichzelf te bewijzen, dat Carice als 44-jarige vrouw oude trekken gaat vertonen, pakt hij 'Zwarte Zwanen' en stopt hij het ronde schijfje in zijn DVD-speler. 'Toen was ze iets van 28 jaar', denkt hij, 'ze was toen echt een lekker stuk en nog vrijuit voor het grijpen! Toen waren de kansen veel groter! Had ik maar zo'n aangespoelde op het droge liggende boot en kwam ze mij maar verwarmen!'. Bij gebrek aan brood eet hij een hele ontbijtkoek op. Plus drie gekookte, biologische eieren. Door alle bekeken naaktscenes weet Frans inmiddels maar al te goed wat voor vlees hij in de kuip kan verwachten. 'Ik ben je echt niet vergeten, lekkere spetter!', mompelt hij, 'en het kan me niets verdommen dat je met die flapdrol van een Guy Pearce gaat, als het moet dan ga ik wel een duel met hem aan!'. De koffie is hem veel te heet, dus doet hij er wat kraanwater bij. 'Overigens zou die Monte met zijn lange haren best wel eens van mij kunnen zijn!', bromt hij diep gefrustreerd.

Op het dashboard van zijn BMW staat een ingelijste foto van Carice. Hij pakt het beet en hij kust het met heel zijn hart en passie. Aangezien hij wel weet waar Carice in haar jeugd heeft gewoond, scheurt hij daar maar naartoe. Hij is er al vaker geweest, wanneer de wanhoop hem nabij was. Er wonen nu totaal andere mensen, maar het liefste woonde hij daar. Om iets tastbaars te hebben, zodat hij zijn hoop kan blijven koesteren. Om het mysterie Carice tijdens zijn slaap via de goddelijke dromenwereld onthuld te krijgen. Om te hopen dat zij ooit, al is ze ver in de zestig, maar nog even knap als Catherine Deneuve, naar hem toe zal komen, haar enige, ware geliefde. Hij parkeert zijn blauwe BMW aan de kant van de weg en hij gaat op een bankje zitten. In het vroegere woonhuis van Carice beweegt een vrouw in de keuken. Het lijkt erop dat ze aan het koken is, Ineens wordt er op zijn schouder getikt en kijkt hij verschrikt achterom. Hij kijkt recht in de olijke en diepzinnige ogen van Carice, die 'Hello' van Lionel Richie begint te zingen. 'In het echt kun je toch beter zingen, dan ik dacht!', zegt hij, terwijl ze om de bank heen loopt en op zijn schoot gaat zitten. 'Ze draagt nog steeds die strakke jeans!', denkt hij opgelucht. Hij streelt haar bijna automatisch over haar kruis en zij opent haar mond en hij opent zijn mond. Al tongzoenend wordt zijn droom de zoete waarheid.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: liefde

4.5 met 2 stemmen 38Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)