Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

November 2020

De laatste twee maanden van dit jaar zijn officieel ingegaan, over twee maanden zitten we in ‘21, maar nu, nee nu hebben we nog twee maanden te gaan en eerlijk gezegd heb ik de afgelopen dagen geen mensen gehoord die positief ingesteld waren voor wat betreft de Decembermaand. Lastig, zeker wel, om positief te blijven in deze tijd, maar onmogelijk is het niet. Jezelf dwingen om toch nog de leuke dingen een glimlach op je gezicht te laten komen is helemaal zo lastig en onmogelijk niet. Proberen is een ander verhaal. Daar waar we ons best doen andere mensen op te beuren zullen er namelijk altijd mensen zijn die tegen je schenen schoppen, je onderuit proberen te halen en erger nog: je lelijk behandelen.

De kunst, want dat is het, de kunst met hoofdletters is dan: erboven te staan want er zijn - er zullen altijd mensen zijn die het licht in de ogen van anderen niet gunnen, er zullen altijd figuren zijn die de bodem onder je voeten vandaan zullen trachten te halen en erger nog: er zullen helaas altijd mensen zijn die er een heikel genot in scheppen om anderen naar beneden te halen. Wat zegt dat over de mens? Dat zal ik uitleggen, de mens die er alles aan zal doen om bovenstaande te bewerkstelligen, heeft ofwel een hekel aan de medemens, of verveelt zich te pletter!

Beide zaken zijn triest te noemen, maar als we ons daar druk om moeten maken, dan zijn we dus net zover als al die andere mensen die zich een mening aanmeten, waarmee ze te kennen geven, alles beter te kunnen, te weten en te doen! Eigenlijk best wel triest, want je moet er doorheen kunnen prikken, voor zover je daarvoor de moeite wilt nemen dan. Die moeite neem ik niet, daar heb ik mijn respectabele leeftijd namelijk niet voor bereikt, om me druk te maken wat een ander van me vindt, denkt of denkt te weten.

Het is de ruggengraat die de boel bij elkaar houdt en ik moet zeggen dat dit ding dat aardig voor elkaar heeft, de ruggengraat bedoel ik dan, want zeg nou zelf: als we al genoeg op ons bord krijgen zoals het in het nieuws wordt voorgeschoteld, dan zullen we toch achter de oren krabben als dat de reden zou zijn om niet meer te kunnen en mogen lachen? Hoe triest de gebeurtenissen ook zijn, het allerbelangrijkste is, blijf in vredesnaam positief, dat is echt de enige manier om de laatste twee maanden van dit jaar door te komen en zie je het toch een keer niet zitten? Ga voor de spiegel staan en trek een raar gezicht, geloof me, als je er lang genoeg staat, komt er vanzelf een lach! Met een grote neus naar alle negatievelingen! Succes

... Twee maanden ...

Schrijver: An Terlouw, 1 november 2020


Geplaatst in de categorie: bedankt

4.0 met 1 stemmen 268Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
8 november 2020
Email:
hmessielive.nl
Wat je een boel naar voren brengt, An!
Kort en bondig is dit de menselijke kleinzieligheid van passen en meten, zich willen vergelijken met deze of met die.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)