Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een wereldtop in Den Haag

Er is een grote wereldtop gaande in het Johan de Witthuis in Den Haag in Madurodam. Er staan lange rijen voor de ingang van het speciaal voor deze dag door de geest van Christo ingepakte monument. Het is een raadsel waarom dat met allemaal aan elkaar genaaide zeeroversvlaggen is gedaan, maar allez, het resultaat mag er zijn. Voor de ingang staan twee soldaten met speren, die steeds één nieuwe gast toelaten, zodra er een haan met een klapperend kunstgebit begint te kraaien. Op het dak liggen milieu-activisten, die met hun katapulten scherpe steentjes naar laagvliegende vliegmachines schieten. Gelukkig is Greta Thunberg al binnen en hoeft ze die betreurenswaardige acties niet gade te slaan. Koning Willempie heeft tegen de regels in de gouden koets van stal gehaald en hij wuift high van zijn sprookjesrol naar de lange rij wachtenden. De leeghoofdige, pronkzuchtige etalagepop Maxim ijsbeert om hem heen. Zodra ze lachebekkie Rutte op zijn fietsje ziet aankomen, glundert ze van verliefdheid en danst ze spontaan de cancan. Het verbaast Markie niets dat ze een oranje slip met een frivool ritsje draagt. 'Kom, Maxim!', zegt hij droog, 'we hebben wel wat anders te doen!'. 'Zie je wel dat je te opdringerig bent!', zegt Willempie en hij geeft haar een flinke mep op haar uitdagende billen. Eenmaal binnen gaan ze op de voorste rij zitten. Tommy Cooper is bezig met wat goocheltrucs, terwijl Mr. Bean doet alsof hij een belangrijke speech aan het geven is. Greta zit in een hoekje te mokken. Op haar spandoek staat 'Biden for earth!'. Ze wordt getroost door Willie Wortel, die haar enkele van zijn aarde reddende uitvindingen probeert uit te leggen. Ondanks zijn goodwill bijt ze hem in zijn neus.

Paus Franciscus houdt gek genoeg een preek over de Inquisitie en de heksenverbrandingen. 'Het is in de context van die tijd gezien, best te begrijpen allemaal!', blaft hij nazistisch. De Belgische Jerom stormt meteen op hem af en hij slingert de paus naar de ingewanden van de Ridderzaal. John Cleese weet de jolige sfeer er meteen weer in te krijgen door rare pasjes te lopen en gekke bekken te trekken. Willempie ligt in een deuk, maar Maxim, die er niets van snapt, geneert zich rot voor Willempie. Grote Smurf reikt de medaille voor Universele Moed en Wijsheid uit aan de in een leeuwenpak gehulde cartoonist Gregorius Nekschot, die 'Free Madurodam!' scandeert. 'En free the world van muggezifterij!', krijst Willempie, die nog steeds baalt van zijn kapitulatie jegens de Nederlandse opinie aangaande zijn trip naar Griekenland. Maxim hield hem psychisch en stilzwijgend onder schot. Voor de volgende act is de paus nodig en dus snelt Jerom even heen en weer naar de Ridderzaal. Theo Maassen, Hans Teeuwen, Wim Helsen en Philippe Geubels dragen een groot schild naar voren en op dat schild staat niemand minder dan de geniale, vrijheidslievende, uiterst talentvolle cartoonist Joep Bertrams. In zijn hand wappert de Nederlandse en Franse driekleur. Op zijn hoofd prijkt de tovenaarshoed van Merlijn. Hij stapt van het schild en hij knielt voor de paus, die hem met enkele toverwoordjes heilig verklaard. Het Johan de Witthuis begint te schudden van het daverende applaus. Het nieuws dringt door naar buiten en de lange rijen beginnen ook te juichen.

Vervolgens houdt Charlie Chaplin een toespraak over zijn film 'The Great Dictator', die hij weet te koppelen aan het gruwelijke barbarisme van oerdomme, stompzinnige, afgestompte, islamitische extremisten. Meestal jonge zielen in jonge lichamen, die als zwaar geïndoctrineerde marionetten fungeren. Te belachelijk om serieus te nemen, walgelijke schertsfiguren met zaagsel in hun brute, achterlijke koppen, net als die fascistische imampjes met hun demonische, psychische, giftige terrorisme. 'Het is de hoogste tijd voor een algemeen, universeel verbod op iedere vorm van godsdienst en religie!', schreeuwt Charlie, 'omdat het niets dan ellende, verdeeldheid en moord heeft gebracht en dat zal blijven brengen!'. Lucky Luke schiet bij wijze van instemming enkele kogels in de lucht. 'Joep's cartoon 'Onsterfelijk' is gemaakt na de wrede aanslag op de helden van Charlie Hebdo!', vervolgt Charlie, 'ik zeg, wég met al die stupide vereerders van Jezusjes, Boeddhatjes, Mohammedjes, Abrahammetjes, AH-hamstertjes, kerstmannetjes, Aladdinnetjes, Luthertjes en Calvijntjes!', Garfield begint te gapen en hij sluipt naar de versnaperingen. Truus de Mier doet ook een duit in de zak en zij roept: 'Al die zogenaamde profeten zijn zwaargestoorde miertjes, die het te hoog in hun bolletjes hadden! Hun aanhangers komen ook door hoogmoed ten val!'. Stephen Fry begint te klappen en hij roept: 'En die geesteszieke, inhumane, intolerante, goddeloze zotterikken verzinnen altijd wel weer wat nieuws om de schuld aan te geven, is het geen cartoons, dan zijn het wel de homo's!'. 'Laten we de tirannie verdrijven!', schreeuwt Willempie opeens, 'dat staat ook in ons volkslied!'. 'Hun godsbeeld is een projectie van hun eigen onbarmhartige, tirannieke, onderdrukkende, verstikkende, moorddadige inborst!', roept Maxim. 'Aha, zo ken ik je weer!', zegt Willempie verheugd. Charlie draait met zijn wandelstok en er volgt een minuut stilte voor Samuel Paty en alle slachtoffers van obsessief geweld en krankzinnige doodslag door religieuze en godsdienstige hoogmoedswaanzinnigen. Tenslotte is het woord aan Meneer de Uil, die allen 'oogjes dicht en snaveltjes toe' toewenst, 'maar', vervolgt hij, 'nooit onze ogen voor onrecht sluiten en omwille van de menselijke vrijheid nooit onze snavels laten snoeren!'.

Schrijver: Joanan Rutgers
8 november 2020


Geplaatst in de categorie: humor

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)