Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wat is het toch lastig om mensen, menselijk te behandelen?

Wat is het geval, wel we rijden beiden in een scootmobiel en sinds ruim een half jaar ben ik er meer dan tevreden mee, echter hoe anders vergaat het meneer T, die moet stoppen voor een kuiltje in de weg ( en geloof me, het barst van de kuilen en putten in de weg, je nieren liggen bijkans uit je lijf) want de vering van het ding ( jaja, net zo eentje als ik had weet je nog, vorig jaar?) was waardeloos. Dus wat doe ik als een goede echtgenoot? Juist ik stel een allerliefste brief op met de vraag: of meneer T niet ook net zo eentje mag als waar ik in rijd? Altijd te proberen toch, want het bedrijf wat de reparaties doet is al een aantal malen wezen kijken, kloppen en constateren, maar een echt probleem is er niet gevonden? Dat is leuk voor hen, minder voor meneer T, die heuse rugklachten heeft als we een ritje maken en nou hoor ik je denken, maar dan laat je hem toch op de jouwe?

Tja dat zou kunnen, dat doet ie ook als ik niet meega, maar ik vertik het op op die van hem te stappen, dus dat is een dingetje en eerlijk is eerlijk iedereen snapt na de talloze drama’s met mijn Elite, die zijn naam echt geen eer aan deed, die me bijna voortijdig in de kist liet belanden, nee, die scoot is voor mij de duivel in scootgedaante!
Maar een reactie op mijn ( echt waar) allerliefste mail, leverde een zeer prettig telefoongesprek op met iemand die zei: nee hoor, dat gaat niet wat is het probleem dan! Uiteindelijk wordt na een opsomming van de dingen die niet goed zijn, een afspraak gemaakt om een soort van APK op de cabrio los te laten, een grote beurt zeg maar.

Erg handig natuurlijk want het kan zomaar dat er dingen tevoorschijn komen die men de afgelopen keren niet gespot heeft en dat brengt me op de kern van de zaak want: je bent aangewezen op een bureau wat de scoots middels een contract met de gemeente in onderhoud heeft. Als er iets mis is, komen zij langs.
Heel in het begin, stonden ze al voor de deur, voor er gebeld was, bij wijze van spreken, nu moet je de handen dichtknijpen als er sowieso een telefoon wordt opgenomen! Terwijl ik dit zo zit te bespreken, ook nog even aanhaal dat er een medewerker zei om half vijf: zo, mijn tijd zit erop, ik ga maar huis, meneer T zegt, wie maakt dit af dan? Oh dat doet een collega wel. Tot ziens!
Daar sta je dan met je goeie gedrag, ja hoor heeft ie best wel, maar ook is hij terecht pissig en dat is wel logisch ook denk ik zo. Nog los van het feit dat afspraken ( dan zit je dus al de hele dag te wachten) op het laatste moment worden afgebeld en er die week wederom geen ruimte is om een nieuwe afspraak te maken, wordt een mens het zat en dus zat er in die mail ook een soort van opsomming omtrent bovenstaande zaken!

De dame in kwestie zegt: als ze haar stem toch weer heeft gevonden dit niet te accepteren en zegt toe meteen contact te leggen met het bedrijf en ik zal haar nog wel horen....in diezelfde week staat de telefoon roodgloeiend, het bedrijf blijft bellen, maakt afspraken, komt ze ook na en na diverse constateringen moet er een nieuwe motor en een bijna doorgesleten veer in! Dat laatste is natuurlijk de reden van het botsen denk ik dan, maar het geeft wel aan dat: de talloze telefoontjes het directe gevolg zijn van een telefoontje eerder en daar wringt nou de schoen. Dat die bedrijven worden ingehuurd door de gemeente, middels een contract voor een jaar dat ze de eerste weken doen alsof ze het licht uitgevonden hebben, het na een paar maanden voor gezien houden en slechts mondjesmaat een afspraak na willen komen, dan denk ik: hoe lastig is het nou helemaal, om een gemaakte afspraak na te komen?

Hoe moeilijk is het om menselijk te zijn- en te blijven, waarom kan dit nou alleen maar als je de ijzers in het vuur gooit en men voor je in de bres springt? Niks mis met fatsoen toch?

... Fatsoen! ...

Schrijver: An Terlouw, 26 november 2020


Geplaatst in de categorie: welzijn

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)