Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De “ club van lelijke kinderen”

Oma? Ja Marloes, vertel het eens en zo begint een gesprek tussen oma en haar kleindochter, zeg oma, ik mag meespelen in de club van lelijke kinderen, even ben ik stil, allerlei scenarios dwarrelen door m’n hoofd, kinderen, pesten, treiteren, kortom als ik mijn stem weer iets in bedwang heb zeg ik: maar dat meen je toch niet, daar doe je toch zeker niet aan mee? Wat een gekkigheid zeg ik er nog een beetje geagiteerd achteraan ( leuk woord wel, geagiteerd) een schaterlach aan de andere kant van de lijn!

Oma, je begrijpt het niet?
Ehhh, wat begrijp ik niet, je wilt niet gepest worden, mag van mij ook niet pesten en dan begin je over een “ club van lelijke kinderen” sorry Marloes, maar dat is niet leuk!
Ze lacht nog harder nu en zegt: omaaaaa, ik mag meespelen in de cast van een toneelstuk en dat stuk heet: de club van lelijke kinderen” dan val ik stil!
Jemig Marloes, is het gelukt?

Ja oma, in het Hofpleintheater en als we alles goed doen, dan gaat het stuk November in premiere. Jeetje, wat ontzettend gaaf! Wat stoer en wat geweldig van deze prinses. Maar ja, toen kwam dat verhipte virus en werden de voorstellingen natuurlijk afgelast, het mocht niet, het kon niet en weet je, natuurlijk was het voor de kinderen een forse tegenvaller maar veiligheid staat voorop. En zo mochten ze nog net een voorstelling geven voor de ouders, maar de rest mocht niet. Tja prioriteiten en die zijn logisch.

We maken een sprongetje in de tijd en ineens zijn er een paar maatregelen versoepeld, dusdanig dat oma, nu dus wel naar de voorstelling mag, slechts dertig personen mogen komen en daar zit ik bij, dus komt mijn jongste kind, me zondag ophalen om naar mijn oudste kleinkind te gaan kijken die in een toneelstuk een prima rol speelt. Zonet gaat mijn mobiel, oma? Ja prinses vertel het eens, in een appje, heb je er zin in zondag? Wat dacht je dan Marloes, ik heb er heeeeel veeeel zin in en kan niet wachten, nog drie nachtjes slapen, antwoord: oma ik ga een knetterende voorstelling geven hoor! Maar eerst nog een aantal repetities want inmiddels is het alweer even geleden dat ze op her toneel stonden!

Kind, ik verwacht niet anders en ben zo trots op je, ja- dat weet ik oma, en je weet ook dat het komt omdat ik je dat ook vertel he?
Mijn oudste kleindochter speelt in de cast van “ de club van lelijke kinderen” en hier zit een glunderende oma, die het in het begin totaal anders begreep! Succes prinses!

... De club van lelijke kinderen ...

Schrijver: An Terlouw, 26 november 2020


Geplaatst in de categorie: toneel

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 68Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)