Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

En toen: zat ik vast

Zeg vrouw, ga je mee, ik wil even naar een Kringloopwinkel om te zien of ze daar een adapter voor me hebben. Ja hoor, ik ga wel mee, met zijn twee is altijd leuker en gezelliger natuurlijk en nu zeg ik: was ik nou maar meegegaan, want: dat deed ik niet.

Op het moment dat hij zegt 'gaan we zo' staan er twee apparaten te draaien en eentje is de wasdroger, die laten we natuurlijk nooit aan als we weggaan want dat is niet slim.
Ik ga wel alleen zegt hij en zo gezegd zo gedaan. Ik redder wat in het huis, ruim wat spullen op, haal een doekje over het aanrecht, dat doe je nu toch al wat vaker en dan, wanneer ik naar binnen loop, trek ik mijn trui recht, een actie die iedereen wel kent denk ik zo.

Maar net als ik mijn arm naar voren wil doen, merk ik dat ik vast zit! Oh jemig dat is grappig, een lus van de mouw zit vast in een oogje van de rits die op de kont van de broek zit! Ik draai, slinger, maar niks hoor, ik zit muurvast! Muurvast en alleen. Broek uittrekken, gaat niet, trui uitdoen, gaat evenmin.

Zo sta ik een krap kwartier te hannesen om arm en broek vrij te krijgen, wat dus niet lukt. Ten einde raad ga ik maar trekken, dat moet met best aardig wat kracht want het is dus zowel een sterke trui als een sterk metalen kreng dat me tegenhoudt. In de mafste bochten wringend bedenk ik dat me dit nou altijd overkomt als er niemand is.

Maar ik laat me door een trui, neen, ook niet door een broek tegenhouden en zal links- of rechtsom loskomen, heb tenslotte voor hetere vuren gestaan. Dan ineens vanuit het niets geef ik nogmaals een ruk en verdomd, ik ben los! Trui stuk, er hangt een lange draad aan het einde van de mouw. Het metaal van het oogje van de rits, niks aan te zien natuurlijk, nee dat spul kan wel een stootje gebruiken, of een ruk net zo je wilt!

Als manlief thuis komt laat ik hem de schade zien en hij begint te lachen, zat je weer vast? Dit gebeurde begin van de week ook al, maar toen was hij er om me los te maken: misschien had ik van de week beter het oogje dicht kunnen knijpen?

Schrijver: An Terlouw, 28 november 2020


Geplaatst in de categorie: mannen

4.0 met 1 stemmen 222Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)