Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

ZORG OM SOK

Het is 's morgens vroeg. Mijn vrouw Anchie staat op om te gaan werken. Ik kan nog even op bed blijven liggen, want ik ben gepensioneerd.
Na goed uitgeslapen te zijn loop ik in pyjama rond en haal alle onderbroeken en sokken van de verwarming, die de afgelopen nacht droog lagen te worden. Ziezo, alles weer netjes in kasten en laden. Maar die grote zwarte sokken, die ik altijd gebruik voor mijn vrijwilligerswerk op Breda 's kinderboerderij... Daar vind ik er maar één van. Waar kan die andere zijn gebleven?

Ik kijk tussen de verwarming en de muur om die te vinden. Niets te zien. Ik haal er een zaklantaarn bij om beter te kunnen speuren. Nee, werkelijk niets! Wat sneu! Al is het maar een oude sok, deze sluit heel warm en zacht om mijn voet tijdens het werk in stal en in de bloemperken. Wacht, misschien is deze bij vergissing op zolder blijven liggen, toen wij de wasmand gingen vullen. Het rek optillen, in verschillende manden neuzen, alle slaapkamers doorzoeken. Spoorloos blijft die verlangde, dikke sok.
Ik zie er al tegen op om het straks aan Anchie te moeten vertellen, die heel precies met kleren is...

Ik ben al lang aangekleed en ga maar wat lezen en naar muziek luisteren om die sok te vergeten. 's Middags breng ik in een wijk van het dorp Teteringen een stel kranten van de NRC rond. Dat doe ik trouwens elke maandag.
Natgeregend kom ik weer thuis, kijk eens verstrooid naar onze prachtige kapstok uit 1922, die ik van mijn vader overgenomen heb, en deze had hem weer van zijn ouders. Bovenop dat prachtige hout liggen zoals altijd mijn twee zwarte wollen ijsmutsen. Maar wat zie ik? Nu ligt er meer zwart dan ooit op die kapstok. Ik trek er eens aan. Warempel! Die vermiste sok komt tevoorschijn.
Door welk wonder of welke rare gebeurtenis is die samen met een muts op die kapstok gekomen? Een toevallige greep in mijn wollen dingetjes? Is die sok eens in mijn muts gevallen? Begin ik aan geheugenverlies te lijden of was het gewoon een verward ogenblik?
De verdere dag heb ik een lekker opgelucht gevoel.

Schrijver: Han Messie
8 december 2020


Geplaatst in de categorie: humor

4.0 met 1 stemmen 136Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)