Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hoe ver moet je het nog toelaten?

We doen boodschappen bij de ons bekende winkel en eega ziet daar twee mensen lopen zonder mondkapje. Ik zag ze niet want geloof me, ik had er iets van gezegd en het extra kapje aangeboden dat ik in m’n zak had, gewoon omdat het handig is dus? Manlief spreekt een winkelbediende aan en zegt: er lopen er 2 zonder kapje op. Antwoord: we mogen klanten niet weigeren. Tja zoveel snap ik later, wanneer ik dat hoor nog wel, maar het wordt slimmer wanneer ik de mail toegestuurd krijg van diezelfde winkel! De zogenaamde coronaregels zijn o.a.mondkapje op, verplicht ook nog en dan schiet ik in brand!

In de messenger laat ik het bedrijf weten wat ik vind van deze mail en ook de regels, maar intussen benader ik een vriendin en hoor (lees) daar huiveringwekkende berichten van want wat blijkt? We horen over korte lontjes maar dat er dus echt idioten staan die het personeel bedreigen om hen op te wachten na werktijd, met de dood bedreigen omdat men na acht uur toch nog probeert alcohol in te slaan. Dat gaat me echt te ver!

Dan komt er antwoord van de winkel, dat dit niet de bedoeling is, of ik aan wil geven welke winkel het was, maar intussen ben ik zo geschrokken van al die nare berichten van al die nare acties waar datzelfde personeel mee te maken heeft, dat ik besluit te antwoorden: dank voor uw antwoord, ik ga voorlopig wel naar een ander filiaal, want hier is geen kruid tegen gewassen, die mensen kunnen er niets aan doen zoveel is wel duidelijk! De man begrijpt het helemaal en is me dankbaar, ik ben geen aso, ik ben niet iemand die ruzie zoekt, hooguit wijs ik mensen op acties die ze misschien over het hoofd zien, maar als dat betekent dat dit al in de gevarenzone terecht komt, dan kies is ervoor me er niet meer te vertonen!

Hoe ver mag dit gaan, hoe moeten mensen handhaven bij idioten die domweg bij de kassa zeggen, mag ik dat niet kopen, dan maak ik je dood! Dit is bij de beesten af! Huiveringwekkende taferelen en waarom? Omdat we allemaal te luisteren hebben en de regels moeten opvolgen, hoe moeilijk is dat is vredesnaam. Wie dit begrijpt mag het zeggen want voorlopig heb ik hier geen zinnige reactie op, vooropgesteld dat die er zou zijn!

Laat elkander in waarde, we zitten in dezelfde boot, moeten roeien met de riemen die ons aangegeven zijn, dus doe normaal en hou het een beetje in de kerstsfeer?

Schrijver: An Terlouw, 21 december 2020


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 115Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
22 december 2020
Marja, dank voor je reactie, mijn eega is ook copd patiënt dus we weten er helaas alles van. Ondanks dat hebben we toch een soort scherm-bril voor hem, en een verklaring van de arts! Hij hoeft in feite niks op maar doet dat toch, al is het minimaal! Het ging me meer om het feit dat niemand wat durfde te zeggen, terwijl er verplicht stond!
En laten we het maar niet over die idioten hebben die voor de rest kwamen want dat is pas mensonterend.
Fijne dagen en blijf vooral gezond hoor.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
22 december 2020
An, denk je er aan dat meer dan een miljoen Nederlanders om medische redenen geen mondkapje kunnen verdragen (Astma, COPD etc.).
Let dus liever alleen op je eigen gebruik en laat de ander zo veel mogelijk in zijn/haar waarde. Die patiënten hebben het moeilijk genoeg...
Het uiterst onbeschofte gedrag van alcohol-eisers na 20 uur is van een geheel andere orde. Dat veroordeel je terecht heel scherp. Hopelijk lezen deze onverlaten jouw column en worden weer keurig nette burgers!
Gezellige kerstdagen :)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)