Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Yessss, de Kerst is voorbij!

En zo voel ik me ook, de kerst is voorbij, de met maatregelen omgeven Kerst is gelukkig om en ik ben er blij mee, schamen doe ik me er niet voor want tjonge jonge, al kunnen we zogenaamd “beeldbellen“, al kunnen we telefoneren, appen, schrijven, kortom al kunnen we alles doen wat we pakweg 40 jaar terug niet konden, er gaat niks en niemendal boven normaal contact, boven een heerlijke knuffel van kinderen en kleinkinderen, echt niet hoor! Kerst 2020 is voorbij, nog een klein stukkie avond en dan zit het erop en met geen enkel cadeautje ben ik zo in m’n sas geweest als met het idee, morgen wakker te worden, wetende dat de kerst van dit jaar erop zit!

Neen, ik was niet eenzaam, evenmin alleen dus had ik een streepje voor op de mensen die deze dagen wel alleen waren, maar al ben je met zijn tweetjes, dan nog is deze dame heel blij met het feit dat de kerst erop zit! Ik denk ook dat meer mensen er zo over denken en in mijn geval zeg en schrijf ik wat ik denk, dus yes, de kerst zit erop en natuurlijk hebben we het overleefd, natuurlijk was het best knus in huize T, natuurlijk zijn we een tikkie gaar geworden van alle mogelijke kerstfilms, maar aan de andere kant was het maar goed dat die er waren, alleen nu is het wel klaar, ik ben er wel klaar mee!

Al meer dan een maand staat de boom in de kamer, om sfeer te verspreiden, zo dacht ik er een maand geleden over, nu, kijkend naar het groene verlichte geval denk ik: het wordt de hoogste tijd dat ook jij wordt afgetuigd! Kerstmis was een periode die in het niets leek op de gewone kerst, maar ach, wat is gewoon? Daar kunnen we alleen nog over mijmeren, denken en filosoferen, we kunnen niks terug draaien, maar goed ook en laten we hopen dat we allemaal in een redelijke gezondheid op kunnen naar het nieuwe jaar, hopen dat ook die dagen niet verstierd worden door mensen die denken dat er helemaal niets aan de hand is.

Dus op naar de oudejaarsdag, blijf gezond en als ik hem in huis had ging ie uit, de vlag van yes, de kerst is om!

... Gelukkig, kerstmis is om ...

Schrijver: An Terlouw, 26 december 2020


Geplaatst in de categorie: kerstmis

3.0 met 17 stemmen 450Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
31 december 2020
Han, dank voor je reactie en het plaatje komt van de redactie, die eer valt hun te beurt hoor! Maar het is een absurde maand geweest, we zijn er nog niet vanaf vrees ik met grote vreze! Er is geen (kerst) bal aan! Fijne wisseling vriend
Naam:
Han Messie
Datum:
30 december 2020
Email:
hmessielive.nl
Ja, An, ik kan me dat opgeluchte gevoel heel goed indenken. Mijn vrouw, jongste dochter en haar partner hebben het met een gezellige maaltijd bij ons thuis gevierd. Het was plezierig, maar dan wel met het grote gemis van onze oudste dochter en schoonzoon, die zich rustig houden, omdat ze in juli hun eerste kind verwachten, ons eerste kleinkind.
Wat een leuke kerstboomversiering heb je geplaatst, heel natuurlijk en smaakvol zo'n sierlijk spinnenweb in de top.
An, een prettig 2021 toegewenst!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)