Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De engelen in mijn omgeving

Je hoeft niet te gaan hemelen om engeltjes in je omgeving te hebben hoor, helemaal niet, voorbeelden te over als het gaat om “ aan te raken engeltjes” die om de haverklap in- en rond huize T te vinden zijn, hoe heerlijk is dat? Ook de engeltjes op afstand die niet direct kans zien even aan te wippen, langs te komen al zouden ze dat maar al te graag voor me overhebben, maar ik dwaal af, terwijl ik zit te appen ( oh heerlijkheid) met engeltje nummer 1, komt er een allerliefste spreuk binnen die ook echt binnenkomt zeg maar, heel lief dus! Engel nummer 2 die eigenlijk nummer 1 was, stond hier al vroeg op de vloer zoals elke dag, ook al een heerlijkheid!

Engel nummer 3 stuurt me een berichtje of het goed is dat ze.....en ik app terug, doe maar niet, er komt nou eenmaal niemand hier, we zijn als de dood om besmet te raken en weet je, als dat gebeurt dan is dat zo, maar niet als we het kunnen voorkomen en dat doen we, door een soort opgelegde eenzame- voor twee opgelegde eenzame opsluiting dus.
Je gaat er nog aan wennen ook, ik weet nu precies waar Abraham de mosterd haalt ook nog, heb alle tijd gehad om dat op te zoeken, maar terug naar de engeltjes, nummer 4 belt en vraagt: nog iets nodig van de winkels? Ik ga toch en dan hoef jij niet?

Ik bedoel maar, deze acties deed ik voorheen zelf wel voor anderen maar dat wil niet zeggen dat het automatisch over genomen wordt natuurlijk!
Engel nummer zoveel haalt op verzoek even de post uit de bus en nummer daaropvolgend rijdt morgen met me mee als ik weer net als vorige week bloed moet gaan laten prikken, ze zit dan op m’n schouder en we kletsen en lachen heel wat af, kost vreemde blikken van voorbijgangers maar die lap ik aan m’n laars, of schoen net wat je wilt!

En engel nummer 1, komt van de week ook nog even engel nummer 8 spelen want dan mag ik een scan laten doen in het ziekenhuis, ‘s avonds ook nog en als die engel dan zegt: je gaat niet in het donker op je scootmobiel hoor, ik rij je wel, dan weet ik: dat er om me gegeven wordt, dat er van me gehouden wordt, dat er engelen bestaan en dat die soms op m’n schouder zitten en soms voorrijden in de straat! Ik ben een tevreden mens, tel mijn zegeningen want weet je, je kunt natuurlijk huilen om wat je mist, maar het is vele malen gezonder om te genieten van wat je hebt en dat doe ik!

... De engelen in mijn omgeving ...

Schrijver: An Terlouw, 10 januari 2021


Geplaatst in de categorie: emoties

5.0 met 1 stemmen 55Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
11 januari 2021
Han als je de schouders laat hangen komt het niet goed! Het is zo zinloos om te zien wat we niet kunnen en ik ben ZO blij met die mensen die me bij staan! Dank voor je lieve reactie.
Naam:
Han Messie
Datum:
11 januari 2021
Email:
hmessielive.nl
An, wat een gezegende levenshouding om de enkele contacten en ingevingen, die je krijgt ook als engelen te zien.
Dat er maar meer mensen mogen zien wat ze in het leven hebben en niet te veel stilstaan bij wat ze missen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)