Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mail van de kapper!

Een vriendelijk mailtje in de box, bovenaan de tekst: bewaar jij je haar nog even voor ons? Domme vriendelijke vraag cq verzoek, immers zijn de legale kappers en salons dicht, dus vermits ik niet in staat ben zelf mijn haar te knippen, wat kleinigheden daargelaten, zoals: wanneer de voorkant in de ogen komt dan pak ik wel even de schaar, maar daar blijft het dan bij. Jezelf knippen is niet echt een strak plan, dus als de kapper een mail stuurt met de boodschap of ik mijn haar voor ze wil bewaren, dan doe ik dat natuurlijk.

Nou zijn we gelukkig beiden een dag voor de kerst nog ‘ onder de schaar ‘ geweest, dus hangt het niet in ogen, gelukkig, tevens hoor ik meneer T ook nog niet mopperen dat zijn coupe te lang is, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat het best een tikkie fris is en een kaal, of een koppie met minder haar, dat merk je natuurlijk best, dat is koud met hoofdletters dus! Vandaar dat ik hem niet hoor natuurlijk, zodra het warm wordt is het een heel ander verhaal, dan moppert ie heel wat af, zoveel is zeker, maar ach, een mens moet wat te mopperen hebben want anders is de dag niet compleet!

Dus het mailtje in de box zal er nog wel even zitten, net als de knipbeurt wel eventjes op zich zal laten wachten en oh ja, de mogelijkheid om illegaal te laten knippen, die is er natuurlijk altijd maar: we ontwijken zoveel mogelijk vreemdelingen die op heel veel andere plaatsen zijn en houden het nu simpelweg bij de legale kapper, want je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt als je een overstap maakt, toch? En zo wachten we tot de deuren weer open mogen en we op afspraak naar de kapper mogen, jawel die kapper die het vriendelijke mailtje stuurde of ik: mijn haar wilde bewaren?

Dat doen we gewoon, zeker als het zo lief gevraagd wordt.

... Mail van de kapper ...

Schrijver: An Terlouw, 25 januari 2021


Geplaatst in de categorie: humor

3.3 met 3 stemmen 92Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
26 januari 2021
Email:
hmessielive.nl
An, even geduld. De legale kapper komt gauw genoeg weer aan de beurt.
Anders ken je vast wel iemand, die als leek toch handig genoeg is om je hier en daar wat bij te knippen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)