Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mentaliteit die geen naam mag hebben

De bevolking gaat nog steeds gebukt onder het juk van de vijand, zoveel is wel duidelijk intussen, maar wat ook duidelijk is, dat: zodra mensen roet in het eten gooien wat maatregelen betreft, we diezelfde vijand dus ook echt in leven houden want wat is het ( waargebeurde) geval? Susan werkt vanaf dat men adviseerde om “ thuis te werken” ook inderdaad thuis! Gelukkig was die mogelijkheid er ook en braaf zat ze de dagen dat ze werken moest aan haar laptopje! Susan is een zogenaamd risico geval, heeft diverse nare dingen achter de rug waarvan er eentje borstkanker heet en tja dan weet je het wel!

Het gaat maanden goed, tot vorige maand een collega “ door haar rug gaat” en er iemand echt naar kantoor moet, dus zegt Susan dan ga ik wel en samen met een mannelijke collega zit ze op kantoor. Er is genoeg ruimte, ze zitten zo’n tien meter van elkaar af, dus veilig zat zou je denken! Dan valt het haar op dat: collega Harm wel heel vaak niest en ineens zegt de knakker: ja ze hebben thuis allemaal corona? Wat? Allemaal corona, wat doe jij dan in vredesnaam op kantoor?

Een domme blik komt haar kant op, tja ik heb geen klachten, zegt de onbenul! Met lood in haar gemoed en schoenen gaat Susan naar huis en na twee dagen wordt haar angst werkelijkheid, ze wordt verkouden, gaat niezen, dag drie krijgt ze koorts, dag vier kan ze amper uit haar ogen kijken en dag vijf, precies, ligt ze na een aantal onderzoeken in het ziekenhuis, eerst in de buurt van haar huis, een dag later moet ze naar boven in het land verhuisd worden!

Eerst op de longafdeling, een dag later naar de IC, waar ze een aantal dagen blijven moet, gelukkig is ze daar inmiddels af en ligt weer op de longafdeling, elke dag heb ik contact met haar en natuurlijk is haar man ook besmet geraakt, die ligt ziek thuis en weet je, het was allemaal te voorkomen geweest, als die ene gast de moeite had genomen zich menselijk en volgens de regels te gedragen, Susan is er nog lang niet en inmiddels weten we dat: als men zich niet aan de regels houdt, je dit scenario krijgt.

... Absurde toestanden ...

Schrijver: An Terlouw, 4 februari 2021


Geplaatst in de categorie: ziekte

5.0 met 2 stemmen 144Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
6 februari 2021
Han, ze lieten hem op kantoor maar wisten niet dat ie ziek was! Hijzelf wel en dat is te schandalig voor woorden, al nieste hij slechts, wetende dat ze thuis ziek waren had ie moeten luisteren naar de raad die gegeven wordt! Nu zijn beiden hartstikke ziek en ja, het is zijn schuld, dat is mijn mening! Schandalig gewoon.
Naam:
Han Messie
Datum:
6 februari 2021
Email:
hmessielive.nl
Schandalig, meer dan schandalig dat die collega op het kantoor voor zichzelf verbergt dat hij het virus heeft, wat zonder meer duidelijk moet zijn als bij hem thuis iedereen het heeft.
Dat ze die man nog op het kantoor laten komen! Vreselijk dom!
Naam:
An Terlouw
Datum:
5 februari 2021
En nu, dankzij dat stuk onbenul, ligt ook Susan’s partner in het ziekenhuis! Allemaal te danken aan die ene collega die zei: thuis hebben ze allemaal corona, maar ik heb niks! Hoe zou het komen dat we van die ellende maar niet afkomen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)