Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De hele winkel voor mij alleen

Wat een luxe zeg, een ongekend genot (lees maar van niet hoor) want kijk, ik had online broeken besteld met behulp van dochterlief dat dan weer wel en die kwamen afgelopen week op verschillende manieren binnen, een pakket werd door de postbode netjes boven afgegeven, het tweede pakket heeft de beste man ( of vrouw) in de brievenbus gekregen! Hoe is me een raadsel want het koste heel wat moeite om dat pak er ook weer uit te krijgen maar: ook dat lukte. Natuurlijk ga je die dingen dan passen, jaja, als je boven bent natuurlijk want dat passen doe je natuurlijk binnen en thuis. 1 broek blijkt een driekwart geval te zijn, da’s niet mijn ding, dus die moet terug, de ander is goedgekeurd.

De broek die terug moet, kan gelukkig gewoon naar de winkel gebracht worden dus dat scheelt maar: je moet er wel een afspraak voor maken natuurlijk en zo gezegd zo gedaan, ik maak een afspraak en de man zegt: dan heeft u tien minuten! Ja doei, ik neem meneer ook mee dus dat worden twee maal tien minuten zeg ik tegen hem, want eer we de roltrap op zijn is de helft van de tijd al om, beetje overdreven natuurlijk maar dat mag, de man schiet in de lach en gaat akkoord, beter ook!

We zijn ruim op tijd en ik zie totaal geen beweging bij de winkel, de roltrap is leeg en ik kijk eega eens aan, zeg: ik ga even boven kijken wie weet is er niemand, nou dat was in 1 x goed gezien want het enige wat bewoog was een dame bij de kassa, die me vroeg: heeft u een afspraak? Jazeker zelfs twee zeg ik, meneer komt er achteraan! De hele winkel leeg, geen hond te bekennen, maar die lopen er normaal ook niet dus dat is weer niet vreemd! Het rare is, nou heb je alle ruimte maar weet je dus echt niet waar je het eerste heen moet! Alles is perfect geregeld daar gaat het niet om, maar dit soort winkelen werkt me op mijn zenuwen, ik kan dus niks vinden, eega wel dus dat was gunstig, maar ik beken dat het makkelijker is mensen te ontwijken dan verloren in een winkel te lopen!

Aangekomen bij de kassa, wordt de verkeerde broek ingeleverd, het goede afgerekend en staan we vrij snel weer bij de roltrap naar beneden als de dame aan de kassa zegt: u had ook een half uur kunnen boeken! Jemig dat had ik eerder moeten weten, was ik een half uur “niet op mijn gemak“ en hopeloos verloren geweest in die grote winkel waar ik het rijk alleen had.

Schrijver: An Terlouw, 6 maart 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.1 met 7 stemmen 96Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
9 maart 2021
Email:
hmessielive.nl
Tja, als je alleen in een winkel bent, het rijk voor je alleen hebt, maakt zo oneindig veel keus het uitzoeken des te moeilijker.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)