Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vast in de mixer!

Lopend aan een boodschappenkar kom ik vorige buren tegen, werp een blik in hun kar en zie daar van alles in liggen. Van die cervelaatworstjes, potjes paté, een prei: dat is wat ik onthouden heb tenminste. Oude buurman zegt: weet je dat ze hier vier verdiepingen hebben? Ik zeg: wat vertel je me nou? Jazeker, zegt ie.

Vier etages met echt alles wat je maar nodig hebt! Nou redden wij het altijd makkelijk met de huidige winkels maar zijn toch nieuwsgierig naar wat er dan verder nog te koop is en lopen op zijn aanwijzing een bocht om. Daar gaat de tweede etage in, langzaam omhoog.

We kijken onze ogen uit, de winkel is enorm maar het is er ook opvallend rustig. We overzien alleen maar dat er heel veel is, zijn benieuwd naar de volgende etage. Die bereik je via een lift, vreemd dat wel maar ach...de deuren gaan open en een halfvolle etage blikt ons tegemoet.

Eega zegt: ik ga daar even kijken en ik besluit de laatste etage “even te gaan bezien”, blijf in de lift staan en ga naar de laatste etage. Deuren gaan open en ik zie zitplekjes in de vorm van die kunststof stoeltjes met in het midden een soort van draaischijf die omhoog en omlaag draait. Ik kijk in de rondte en zie een knul lopen die lacht en zegt: heeft u het gevonden?

Geen idee wat hier te koop is hoor, maar de etage bevalt me niet en ik wil terug de lift in. Die is echter op een raadselachtige manier ineens verdwenen? Hoe kom ik nu terug beneden, vraag ik hem en hij grijnst. Dat kan alleen maar als de mixer gaat draaien zegt ie. En net op dat moment begint de draaischijf langzaam te draaien, met als gevolg dat het plafond naar beneden komt. Ik schrik me te pletter en zeg: straks zit ik vast.

De knul is nergens meer te zien, wel te horen want hij staat te lachen een eind verder. De knuppel. Het plafond raakt mijn hoofd en ik moet gaan zitten, niet lang erna gaan liggen en ik brul: straks word ik verpletterd! Ik verschans me tussen die kunststof stoeltjes die vast staan en op de zittingen ervan blijft het plafond hangen, gelukkig.

Paniek want hoe kom ik hier nou uit? Een hoop herrie en de draaischijf van de mixer gaat, omdat ie niet verder kan, terug naar boven, wat een mazzel. Ik sta op en besluit dat deze verdieping niks voor mij is, wend me boos naar een medewerker en zeg: dit mag je nooit laten gebeuren hoor. Hij lacht en zegt: je leeft nog toch?

Ineens is de lift er weer en maak ik haast om er weg te komen, niet naar de derde, maar meteen weg! Eega zegt: waar bleef je nou en ik zeg terwijl we wegrennen: ik zat vast in de mixer! Hoor hem nog in de verte en als ik mijn ogen open doe loopt de koffie door.

Jemig het enige wat ik gisteren keek was een spelletje op tv genaamd ‘stilte alstublieft’ met als resultaat een winkel van vier verdiepingen en een ritje in een mixer?

... Hoe een spelletje je kan vasthouden ...

Schrijver: An Terlouw, 13 maart 2021


Geplaatst in de categorie: psychologie

1.0 met 1 stemmen 254Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)