Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mensen en dieren van 1 dag

Stel, we waren mensen van 1 dag, enig idee hoe het eruit zien zou? Mensen van 1 dag zijn als vlinders die 1 dag leven en het er dan bij laten. Hoe lastig kan het zijn? Niets te plannen, niets te moeten, niks te regelen, niet nadenken over; wat doen we morgen als het regent, of als het juist mooi weer is?

Stel: we waren mensen van 1 dag, of neem er desnoods twee, ook dan zijn er geen obstakels, geen hindernissen behalve zien dat je de dagen vol fladdert misschien?
Mensen of dieren van 1 dag,hikken niet aan tegen de regels die allengs een langere tijdsduur krijgen, dieren al helemaal niet maar mensen daarentegen wel?

Het is net zo onzinnig als te bedenken dat de aarde plat is, in plaats van rond? Stel dat ie wel plat was, nee het is niet zo, maar stel nou dat we op een grote schijf zitten met zijn allen en dat je aan het einde gekomen ervan af kukelt, zo de ruimte in dus. Dan zouden er al heel wat mensen rondvliegen denk ik zo....maar de aarde is rond, hartstikke rond dus....een geluk dat je er niet vanaf kunt knallen dan maar terug naar: als we van een dag of twee het moesten hebben dan zouden we dus ook niks te maken hebben met de huidige shit waar we allemaal inzitten.

En zouden we ook niet geconfronteerd worden met mensen die: hun kont tegen de krib gooien en denken dat het een complot is, dat we in de maling genomen worden, dat het allemaal niet waar is? Toevallig had ik het er gisteren over, samen met mijn kind, nuchter en wel.

Oh ook wij dachten in het prille begint maken te hebben met een griepje, ook wij dachten: het zal wel meevallen! Maar niks is minder waar want: waar maak je mee dat de gehele wereld achter het plan staat, de gehele wereld in deze pandemie zit, inclusief de doemdenkers?

Oh ik weet, er is 1 wereld, maar kijk, per land houdt men verkiezingen, die lijken niets op de verkiezingen hier. Geen enkel land is uitgesloten geweest ( of nog) van de ellende, overal zijn testtrajecten, overal wordt geprikt, dus mag je aannemen dat overal de boel dichtzit.

Terwijl ik dit zit te schrijven druppelt er een bericht binnen dat de Belgen weer een strengere aanpak nemen, omdat de aantallen oplopen? Nee het is geen grapje, het is ook geen fake nieuws, het is doffe ellende, dat wel! Het merendeel van de laatste besmettingen komen door de jeugd die ( daar schreef ik al eerder over) geen afstand houden, met zes tot meer mensen aan 1 peukje staan te trekken!

Geen wonder dat we het niet te boven komen, de inentingen stagneren, ik bedoel: de aarde is rond, niet plat maar echt hoor, zo langzaamaan heb ik het gehad met wachten op een prik, wachten tot de boel open gaat maar waar ik het meest verbolgen over ben is die lichting mensen die er heilig van overtuigd zijn, dat de aarde plat is!

De kerkgemeente in Urk, gooit de boel open met alle gevolgen van dien, maar bij hen is natuurlijk de aarde plat hè?

... Stel dat de aarde plat was? ...

Schrijver: An Terlouw, 24 maart 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 2 stemmen 61Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
27 maart 2021
Email:
hmessielive.nl
De aarde plat… In vroeger tijd dacht men inderdaad dat de aarde een platte schijf was, en zo het middelpunt van het heelal vormde.
De aarde plat? Niemand gelooft dat werkelijk. Wel zijn er veel mensen, die de gezettelde waarden op een dergelijke domme manier willen tegenspreken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)