Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wat een misère

Als ik mijn driemaandelijkse medicatie bestellen moet, die heb doorgegeven, rijst de vraag: heb je enig idee hoe het zit met de vaccinatie, want meneer T is een risicogeval en we willen niet dat ie ziek wordt natuurlijk. En zo zegt de mij zo bekende assistente: ik bel je nog terug! Dat gebeurde een uur later, de dokter zelf belde of we donderdagavond om tien voor zeven wilden komen want er werd geprikt en dus....ja hoor dat doen we.

Net voor we weggaan is er nieuws op tv en komt de huiskamer het bericht binnen dat men stopt met Astra want er kleven zoveel narigheden aan dat men besloten heeft met het prikken ervan te stoppen. Nou zegt eega: ik ga wel. En solidair als ik ben ga ik mee, nog niet zeker wetend of ik de prik wel nemen zal. Uiteindelijk neem ik hem wel. Het was druk in de praktijk en na de papieren ingevuld te hebben, driftig de open deur negerend (want ik zag er heel erg tegenop) wordt in een aparte spreekkamer de injectie gegeven. Bij mij niet in een arm, maar in mijn bil. We moeten een kwartier blijven en ze komen een paar keer kijken of alles goed gaat.

Nou als dit alles was dan zijn we spekkoper, zeg ik vrouwhaftig, ben geen man dus dat kan best. Eenmaal thuis krijg ik hoofdpijn, dusdanig dat een dubbele paracetamol nodig is en die avond liggen we bijtijds in bed. ‘s Nachts word ik wakker, kan niet draaien in bed en heb een soort van bal in mijn bil, mijn voet is dood en ik ben erg misselijk maar kan mijn bed niet uit omdat mijn voet (aan de kant waar ik geprikt ben ook nog) gevoelloos is. Jemig dat is lekker zeg. Het is een waardeloze pijnlijke nacht en ik barst van de kou ook nog!

De volgende ochtend is het niet veel beter en ook meneer T voelt zich waardeloos, heeft overal pijn en besluit op de bank te gaan liggen wat niet oké is. Mijn dode voet ‘s nachts maakte ook gefronste wenkbrauwen en ook daar komt ie voor. Dan blijkt dat er op een verkeerde plek geprikt is en er een zenuw geraakt is. Meneer T krijgt pijnstillers (waar ie geen liefhebber van is maar nood breekt wet) en de arts zegt nog dat alle visites die hij rijden moest naar de mensen was, die de avond ervoor geprikt waren.

Is het de angst vanwege de berichtgeving, is het ‘t onbekende? Nee ik weet zeker van niet, meneer T is een nuchtere man die al blij is eindelijk een prik te hebben kunnen krijgen. We hebben vrijwel dezelfde klachten zoveel is zeker, maar lollig nee dat is het niet! Nu maar hopen dat de narigheid snel afzakt!

... Bijwerkingen van de prik ...

Schrijver: An Terlouw, 11 april 2021


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.5 met 2 stemmen 70Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)