Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De Overleefdag

Over een paar weken vieren we onze vrijheid, onze bevrijding, herdenken we hen die vielen eveneens. Over een paar weken is er Koningsdag, die we vieren, omdat de Koning jarig is. Vorige week was ik jarig, dat hebben we met zijn tweetjes gevierd, domweg omdat we niet in de verleiding willen komen, omdat we niet de klos willen zijn en omdat er binnen ons kringetje een vijand zat die niemand uit wil nodigen!

Over een paar weken zijn er een aantal feesten die gevierd zouden moeten worden. Bevrijdingsdag is er eentje van en weet je, ik stel me zo voor dat: als we de vijand te baas zijn, als we hem kunnen verslaan, als we als winnaars uit de virus-oorlog tevoorschijn komen, zouden we dan over pakweg vijf jaar een extra feest erbij hebben, zouden we dan bijvoorbeeld naast Koningsdag, Bevrijdingsdag, Moederdag, Vaderdag ook een nieuwe feestdag in het leven geroepen hebben en die noemen: de Overleefdag?

Zoveel mensen die het niet haalden net als met een oorlog waarbij andere slachtoffers vielen, zoveel mensen die hartstikke ziek zijn geweest en het net gehaald hebben? Zouden we die dag kunnen vieren over pakweg vijf jaar, een lustrum dat we halen kunnen mits we ervoor gaan natuurlijk.

Over een paar weken vieren we met slechts twee personen net als vorige week mijn verjaardag, Koningsdag, de dodenherdenking, de bevrijding, en op naar Moederdag maar jemig wat zou ik graag een gigantisch feest geven als de huidige vijand wordt verslagen en we er een echte feestdag van kunnen maken.

Schrijver: An Terlouw, 19 april 2021


Geplaatst in de categorie: feest

3.3 met 6 stemmen 577Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
20 april 2021
goed idee

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)