Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

HET FORUM

In de stad Groningen is een kolossaal gebouw gecreëerd wat o.a. dienst doet als cultureel centrum.
Sommigen vinden het een pracht idee en een machtig gebouw. Anderen vinden het een gedrocht en totale geldverspilling. Zelf vind ik het in de huidige tijd ook iets minder noodzakelijk. Volgens mij is het juist veel beter bepaalde zaken over de stad te verspreiden. Zodat er niet een trek naar een slechts een plek ontstaat, maar ook op andere plekken bedrijvigheid blijft, wat de leefbaarheid en levendigheid over de stad verdeelt.
Tevens is het niet echt handig om te veel op een plek te concentreren in verband met mogelijke calamiteiten, zoals een brand of een terreuraanslag, wat hopelijk nooit zal gebeuren.
Ach, de stad Groningen wil er zo graag bij horen, serieus genomen worden door de grotere jongens en speelt daarom hoog spel.

Door de gemeentelijke herindeling zijn de afgelopen jaren, kleinere omringende gemeenten aan de gemeente Groningen toegevoegd en moeten ongewild aan de protserige plannen van het stadsbestuur meebetalen. Diverse belastingen zijn fors omhoog gegaan en nieuwe, die men voorheen, o.a. in de gemeente Haren nog niet had, zijn rücksichtslos ingevoerd.

Het was voor mijn vrouw en mij, mede een reden om uit de nieuwe opgedrongen gemeente te vertrekken en ons heil ergens anders te zoeken. Net op tijd. De brave Harenaars zitten nu helaas met de hoogmoedswaanzin van de stad opgescheept.
De laatste tijd moet ik nogal eens in het UMCG zijn en daar heb ik onderstaande foto gemaakt.
Vanaf daar zag ik hoe kolossaal dit gebouw is en hoe overheersend. De skyline is verpest. Naast de oude kerktorens zie je nu een gebouw wat er niet hoort en plots herkende ik tot dat, wat het eigenlijk is geworden.

Die prent van vroegere tijden, met mensen die verward als kippen zonder kop door elkaar, in en rond een toren, lopen. Hopelijk brengt het Forum niet dezelfde ellende teweeg als waaraan ik moest denken toen ik vanuit het UMCG ernaar keek. Natuurlijk moest ik gelijk denken aan het oudtestamentische verhaal verbeeld op die prent en zoals beschreven in Genesis 11: 1-9,
over die grote toren:
De Toren van Babel.

... helaas is de mogelijkheid er niet meer om de bewust foto mee testuren, maar wie weet heeft de redactie een foto die er bij geplaatst wordt en dat verbeeldt wat ik bedoel. ...

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 5 mei 2021


Geplaatst in de categorie: overig

4.0 met 1 stemmen 318Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
6 mei 2021
Email:
hmessielive.nl
Dat forum heeft inderdaad een gestalte, die scherp afsteekt tegen het geheel van de stad. Daarom was jouw idee ook beter om van alles wat door de stad te verspreiden.
Op de foto kijkt de Martinitoren als het ware enigszins geringschattend naar dat hoekige gevaarte, in mijn verbeelding dan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)