Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De nachtelijke dreun

Soms, klinkt ie als een snorrende poes, soms hoor, want oei vaak maakt ie een geluid als die van een afgekeurde slecht functionerende zaagmachine, zo eentje die aan vervanging toe is zeg maar. Dat probleem ligt naast me in bed, eega met een snurkvolume waar menige neushoorn jaloers op zou worden, dat dus. Meestal is een simpel vingerknipje voldoende om de rust in de slaapkamer terug te laten keren, maar vaak is dat dus niet het geval, zoals dit weekend bijvoorbeeld.

Zodra het licht uitgaat, valt hij in slaap, iets waar ik jaloers op ben, want zo snel in slaap vallen is me nog nooit gelukt. Maar dat is dan ook het enige waar ik met afgunst aan denk, verder gaat mijn jaloezie niet!
Dit weekend gebeurt dus precies hetzelfde als altijd, nog even televisie kijken, nog even een welterusten kus, nog even genieten van onze zo fijn opgeknapte slaapkamer en het licht gaat uit.

De motor slaat meteen aan, ikzelf heb net de goede houding gevonden en hoor het (dan nog) zachte gebrom, stiekem denk ik: shit, hij slaapt al, begint al met zagen ook en ik draai me om, om hem zachtjes aan te raken, ook dat is genoeg om hem stil te krijgen. Het lukt en ik besluit om maar even zo te blijven liggen, wat een prima idee is want vlak erna begint ie weer!

Ik knip met mijn vingers en opnieuw is ie stil, lekker hoor. Dan besluit ik me terug te draaien om te kijken of ik ook Klaas Vaak aan zie komen, maar dan breekt er een lawaai uit van ongekende omvang! Alle zaagmachines gaan los, het volume is oorverdovend en ik draai weer terug. Jemig zeg da’s lekker. Intussen heb ik zo vaak gedraaid dat ik niet door heb te veel naar het midden van het bed geschoven te zijn en wil dus een klap op zijn kussen geven, dat helpt namelijk altijd, maar: in dit geval was ook hij iets opgeschoven en terwijl ik mijn hand neer laat dalen, komt die niet op het kussen, ook niet op het matras, nee, ik raak hem vol op zijn achterhoofd! BAM!

Hij schrikt zich te pletter en zegt: wat gebeurt er, wat is er, waarom sla je? Shit shit shit, oh sorry, ik wilde het kussen een dreun verkopen (wordt ie ook nooit wakker van, maar wel stil) en had niet door dat je zo dichtbij lag. Zegt ie: ik kan wel janken, ben zo geschrokken en bij mij zitten de waterlanders ook hoog. Jemig wat een schrik zeg.

Hij valt redelijk snel weer in slaap en ik lig met een schuldgevoel wakker, met één voordeel, hij is nou stil!

... Hij snurkt soms..,,, ...

Schrijver: An Terlouw, 10 mei 2021


Geplaatst in de categorie: mannen

4.3 met 9 stemmen 329Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
13 mei 2021
Han, nog mazzel dat ie niet op z’n rug lag! Maar naar was het wel hoor.
Naam:
Han Messie
Datum:
13 mei 2021
Email:
hmessielive.nl
An, die klap op het achterhoofd van je man had wel een groot voordeel. Maar ja, je kunt er ook geen gewoonte van maken. In de toekomst zal dan wel het kussen zelf des te harder geslagen mogen worden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)