Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hobby’s deel 2

In het eerste deel is al te zien dat het leggen van die hele piepkleine stukjes die, als het geval af is, dan een puzzel blijkt te zijn, niet mijn favoriete hobby is. Het meest maffe is dan nog wel dat, als het ding dus af is (in mijn geval dus nooit) je het afbreekt, (had ik al eerder gedaan) en terug stopt in de doos, jawel die doos waar ie uitkwam ( en waar ie bij mij dus nooit uitgekomen was) maar afijn: ik heb het niet als hobby dus is dat getackeld. Wat wel mijn favoriete hobby’s zijn, is onder andere: schrijven, ziel en zaligheid, medische toestanden geflankeerd met een snufje politieke escapades ja, dat lukt me wel al zeg ik het zelf.

Lezen, ook een prima hobby en daar waar ik alle, echt alle nog te bemachtigen boeken van de inmiddels overleden Catherine Cookson heb verslonden, zijn ook andere schrijvers me niet vreemd. Maar de boeken waar ik nu in verstrikt geraakt ben, zijn die van Lucinda Riley, de zeven zussen, die in werkelijkheid niet echt met zijn zevenen zijn, maar dit terzijde. Momenteel is deel zes aan de beurt met maar liefst ruim 700 pagina’s en ik geniet ervan.

Als bijkomstigheid moet ik het boek op mijn schoot leggen, vasthouden is geen optie dat willen m’n handen niet meer. Maar ach dat is peanuts vergeleken bij wat je ervoor terug krijgt. Daar, waar ik vroeger graag even een stukje las in bed, kan dat dus niet maar zeg nou zelf, er zijn ergere dingen, toch?

Ook een hobby die ik met mate doen kan is dat 'diamant painting'. Ook dat gaat met mate, nog steeds met hetzelfde probleem maar ook hier geldt: tel je zegeningen want: ik kan het nog, ik doe het nog. En ik geniet van wat ik nog wel kan. Nooit achterom kijken dat is zinloos, kijk vooruit en geniet van datgene waar je nog wel kracht uit putten kunt.
Dat het geen puzzels zijn is ineens niet erg meer want zeg nou zelf: er blijft genoeg over toch! Ik ga weer even lezen!

... Hobby’s deel 2 ...

Schrijver: An Terlouw, 17 mei 2021


Geplaatst in de categorie: hobby

4.5 met 2 stemmen 492Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)