Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zo wordt je afgestraft.

Mijn lijf schreeuwt, sufferd was er afgebleven, had het laten liggen, deed het nou gewoon niet! Dat dus, maar mijn hoofd zei: kom op An, je kunt het, ‘t irriteerde me grenze- en mateloos en daar moet je iets aan doen, dacht ik tenminste. Had ik het nou maar bij denken gelaten, had ik nou maar gewacht tot de hulp kwam, had ik....tja berouw komt na de...nee niet de zonde, dat dan weer niet, berouw komt omdat hier een heel eigenwijs gebakkie zit die koste wat kost het irriterende gedoe gedaan wilde hebben en weet je, daar: waar ik vroeger mijn pink niet voor omdraaide, laat staan mijn hand, verteld mijn lijf een heel ander verhaal, namelijk het verhaal van: een zere kromme rug, strak staande handen, en benen die op ontploffen staan. Dat dus, ik voel de vraag branden waar dit in hemels naam over gaat wel:

In onze badkamer hangt een allerliefst functioneel meubel, ook wel badkamermeubel genoemd, zo eentje met laatjes, deurtjes en dat soort gedoe. Natuurlijk wordt dat ding elke week schoon gemaakt maar die bomvolle laatjes hè, die puilden uit, zo erg dat ik vandaag vond dat het gehele kastje gedaan moest worden en als ik dan zeg dat er een kleine vuilzak vol ongebruikte lege zaken naar de container is gegaan, zegt dat al zat! Er klinkt een echo in het kastje, net als in de laden en het is heerlijk natuurlijk alleen zegt mijn lijf een heel ander verhaal een pijnlijk verhaal ook nog, typisch acties die ik me beter niet meer op de hals haal!

Maar: toen dat kastje dus “ gedaan “ was, besloot ik ook nog even de keuken een doek te geven en dat was de doodsteek voor de rest van het lijf, het gezegde: verstand komt met de jaren gaat hier niet op en al weet ik dat het overgaat, al weet ik dat ‘ ik het beter niet had kunnen doen’ het is best een lekker gevoel te weten dat: iets wat al een jaar gedaan moest worden nu dan ook gedaan wordt. Jammer, onze kamer moet gewit en behangen worden, maar ik denk dat we dat toch beter niet meer zelf kunnen doen, want als een kastje me al sloopt dan ben ik rijp voor een rusthuis als ik dat zou gaan doen...,ik ga nu even .....niks doen, dat zegt niet alleen m’n verstand, nee hoor mijn lijf schreeuwt het.

... Alle acties betaal je de tol voor ...

Schrijver: An Terlouw, 19 mei 2021


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.0 met 1 stemmen 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)