Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De luiwagen

Ineens besef ik dat niet iedereen weet wat een luiwagen is, je zou bij het woord denken aan een luie wagen, of aan iemand die lui aan het wagen is, maar dat is het natuurlijk niet, een luiwagen die ik bedoel is bestemd om een vloer te boenen, waarom het ding zo heet dat zoek ik nog wel eens op maar nu gaat het dus over: die luiwagen waar je een balkon, een straatje of zoiets boent. De onze is bijkans versleten en boent dus weinig meer en zo ben ik dus al weken op zoek naar: precies een nieuwe luiwagen de steel hoef ik niet want tja, dat ding slijt niet dus is het een kwestie van vervangen, nietwaar?

We zijn op pad voor een nieuw balkon tafeltje en kunnen daar ( natuurlijk) niet voor slagen, oh tafeltjes zat maar veel te groot, het is nou net of tuinen meer in de picture zijn dan een balkon want een beetje redelijk formaat tafeltje is dus nergens te koop! We struinen heel wat zaken af maar nergens resultaat! Wel bij een hele grote zaak waar ze de duvel en....verkopen kom ik een enorme doos tegen, ( niet letterlijk) waar dus luiwagens in liggen en ik zeg tegen meneer T, nou ja die neem ik mee! Voor nog geen €2 een nieuwe luiwagen, mooier kan niet. Het is het enige wat ik daar koop en we gaan naar buiten richting praxis, waar ze dus ook geen tafeltje hebben!

Maar: als we langs de kassa komen, zegt de medewerker, mevrouw heeft u die hier vandaan, wijzend op de luiwagen en ik zeg: niks hoor, pak het ding beet en draai het om zodat de man het prijsje kan zien, die zegt: nee die komt hier inderdaad niet vandaan want bij ons zijn ze duurder! Kijk, dat bedoel ik dus, de zaak waar ik hem vandaan had, is niet blinkend, staan geen hordes personeel en is een beetje een Stiefbeen en zoon winkel, met nieuwe spullen dan wel, ze hebben er zat en het is best leuk snuffelen, als je iets van snuffelen nodig hebt tenminste.

Een nieuw tafeltje is er niet maar zegt meneer T, we kunnen deze ook verven, wat een prima plan is, dus geen nieuw tafeltje dan maar de oude ( best mooie ook nog) opknappen!

... De luiwagen ...

Schrijver: An Terlouw, 1 juni 2021


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 4 stemmen 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)