Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hoe anders is de toiletgang geworden!

Catrinus bracht een leuk verhaal met de titel: "soms verandert er niets" en ik plaatste er een reactie bij. Jammer dat er zo weinig reacties geplaatst worden, maar dit terzijde. Hij bracht me aan het denken omdat zijn verhaal contra het mijne is als het gaat om toiletteren. Natuurlijk zit er geen grenzeloos verschil in mensen, ook in hun gedrag als het gaat om de kleine of grote boodschappen naar het toilet te brengen, dat is bij iedereen anders maar: het kan ook veranderen in de loop der jaren en dat laatste is in elk geval hier zo!
Kijk, meneer T slikt plaspillen en in huiselijke kring wilde ik nog wel eens laten vallen: oei ik moet nodig …….juist ja plassen, maar dat kun je beter niet doen, ik heb het tenminste afgeleerd, want: zodra ik zoiets laat vallen is het steevast: schiet je op, ik moet ook! Jemig dat is lekker zeg. Als je meer toiletten in huis hebt is dat geen punt maar ja, we hebben er maar één, is meer dan genoeg ook hoor daar niet van, maar als ik toevallig moet, hou ik m’n mond.

Terugdenkend aan de vorige eengezinswoning waar vroeger de complete leesmap lag - om het gezellig te houden natuurlijk - waar ook de diverse moppen boekjes van Max hingen, zaten mensen soms zolang op dat toilet dat je, als je nodig moest, naar boven ging: in de badkamer was tenslotte ook een toilet! Daar lag natuurlijk geen leesmap, ook geen moppen boekjes of meer van dat spul, maar je was er snel klaar! Al doende leert men en zodra een kind (die toen nog thuis woonden) naar het toilet moest, zei ik al, ga maar naar boven! Ja maar mam….niks ervan je gaat maar boven en pakt een boekje mee, dat vond ik wel prima, alleen het feit dat ze beneden de (soms) complete map uitlazen, terwijl ik met gekruiste benen stond te wachten, ging me te ver:

En toen was daar het het eerste (erg zware) mobieltje. Gelukkig zat er op het beginmodel alleen een snake-spelletje, was men snel klaar en intussen was de leesmap opgezegd natuurlijk, die werd niet meer bekeken ook! Maar ook met dat mobieltje zaten ze lang, heel lang op de doos, tot ik ook daarvan zei: als je nodig moet, ga je naar boven. Want weet je, het is één ding als je nodig moet, maar als je zelfs gaat zitten telefoneren op het toilet dan ben ik er echt wel klaar mee. Vind het echt niet horen, niet netjes en buiten het feit dat er ook 100 en 1 andere dingen op een mobiel gedaan kunnen worden is hier gewoon: telefoon blijft binnen liggen, is niks mis mee denk ik tenminste.

De enige reden dat hier een telefoon mee gaat naar het toilet of de badkamer is: wanneer er iemand ziek is of als ik alleen ben en de douche in ga, want dan is het wel een slimme actie om het in de buurt te hebben voor het geval dat je valt, uitglijdt of dat soort acties. Dus ja, aan de ene kant is er alles veranderd, aan de andere kant helemaal niks.

Sorry maar ik moet even…..precies!

... Verschil in wijze van toiletteren ...

Schrijver: An Terlouw, 11 juni 2021


Geplaatst in de categorie: biologie

2.9 met 8 stemmen 1.252Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)