Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De bijsluiter van ons kleinkind

Oma, mag ik komen logeren, domme vraag want natuurlijk mag ze dat en ik vraag haar: kom je op de fiets, want dan rij ik je tegemoet of: je doet je ‘ oortjes ‘ in en laat weten wanneer je weggaat dan hoor ik waar je bent…het blijft even stil en ze zegt: ehhh Oma, de oortjes hebben in de appelsap gelegen en doen het niet. Tja, ongelukje dus en daar kunnen die dingen niet tegen! Wat later begint het te regenen en besluit mijn kind, haar kind te brengen en met de fiets in de kofferbak komen ze hierheen.

Dochter drinkt nog even koffie en gaat weer op huis aan maar niet voordat we de instructies te horen krijgen wat te doen als ze een epileptische aanval krijgt, want los van het feit dat ze colitis ulcerosa heeft, heeft ze dat dus ook. Het kan dus voorkomen dat ze een aanval krijgt, die zich aandient middels een harde schreeuw. Tja het is niet anders. Nou zijn wij ouder, best wel iets gewend maar ik ben eerlijk als ik zeg het een tikkie eng te vinden en denk terug aan de tijd dat ze klein waren!

Ook toen waren er regelmatig kleinkids over de vloer ook toen bleven ze slapen, logeren zeg maar en ook toen liep ik het laminaat uit de vloer om steeds maar weer te kijken of : het goed lag, of het sliep, of wakker was.,,op m’n tenen natuurlijk en soms om tot de ontdekking te komen opgewacht te worden door een vrolijk wakker kind…het is een heel ander gebeuren dan toen, ook toen mijn eigen kroost klein was, waar het aan ligt weet ik niet maar wat ik wel weet is dat: het niet uitmaakt wiens kind het is, je blijft opmerkzaam, je blijft opletten en als ik vanmorgen wakker wordt loop ik op mijn tenen naar de logeerkamer, waar de deur wagenwijd van open staat en waar het kind nog in diepe rust is….

Of het zuigelingen zijn, peuters, kleuters, pubers of, anderszins, ze weten opa en oma te vinden en wie ben ik? De trotse grootmoeder van….

... Logeerpartij met bijsluiter ...

Schrijver: An Terlouw, 4 juli 2021


Geplaatst in de categorie: kinderen

5.0 met 2 stemmen 148Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
5 juli 2021
Mooi beschreven. Oma's blijven of zijn misschien nog wel meer bezorgd over de kleinkinderen dan ...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)