Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wel of geen kapje?

Het is een bizarre tijd. Ondanks dat men stelde dat de mondkapjes af konden blijven, wordt men nog steeds geacht om 1.5 meter afstand te houden. Hoewel het met ‘t vaccineren de goede kant opgaat, blijf ik op mijn hoede. Op mijn qui vive ook, doe de boodschappen met ‘t kapje op en dat is dus niet omdat ik het een geweldig ding vind, zeer zeker niet! Het is een benauwend ding, de bril beslaat, je kunt de anderen niet verstaan (vermits ze die ook op hebben dan) en bent ook zelf dusdanig onverstaanbaar dat je vaak in de herhaling moet.

Goede raad is duur. Ik weet dat bedrijven het meer dan lastig hebben, dat ze er alles voor over hebben weer gewoon te mogen draaien. Ik weet ook dat jongeren het zat zijn, maar juist die groep zorgt nu voor oplopende positieve besmettingen. Ik huiver want alle goede berichten ten spijt komen de negatieve berichten wederom in het nieuws. We hebben de wijsheid niet in pacht, geen mens weet wat wijs is, niemand weet wat nu echt goed is, maar eerlijk is eerlijk: alle vorige epidemieën zijn dusdanig lang geleden dat de bijsluiter daarvan niet meer up to date is.

Niemand weet wat goed is, wat fout is ook niet trouwens maar als je bedenkt dat er ineens een verdubbeling plaats vindt van de besmettingen is het niet lastig om op je vingers na te tellen dat de versoepelingen te rigoureus genomen zijn! Had het beter in etappes kunnen gebeuren? Goede raad is hartstikke duur. Als we vanmorgen onze boodschappen halen, ik mijn mondkapje op heb, zie ik ineens zes dames die hetzelfde gedaan hebben en door mijn kapje heen zeg ik: durf je ook niet?

Ze glimlacht en zegt, liever 100 keer een kapje op dan door een jongere te worden aangestoken of besmet te raken. Want net op dat moment is het op school blijkbaar pauze, stroomt de winkel vol en dat bedoel ik nu, kinderen van een jaar of 14-15 jaar, die achteloos door het centrum slenteren, de winkels in lopen, geen kapje op hebben (want dat hoeft niet tenslotte) maar juist die groep, die ook nog niet weet of ze gevaccineerd willen worden, die groep is een risico! In dit geval is goede raad niet alleen duur, maar onze houding is meer van: kapje op en blijf gezond!

... Goede raad is gezond ...

Schrijver: An Terlouw, 6 juli 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 4 stemmen 84Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
17 juli 2021
Email:
hmessielive.nl
Tja, zelf vind ik het een opluchting dat mondkapjes niet meer verplicht zijn.
Maar sommige mensen zijn wel zo voorzichtig om te beseffen dat er hier en daar toch nog verborgen gevaar kan loeren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)