Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Respect deel 2

Ondanks dat Peter van Lisa “terminaal“ is, diverse ‘gaten‘ in zijn lijf heeft die 24/7 verzorgd worden door Lisa, is na overleg met die fantastische chirurg besloten om 3 gaten die weer dicht zijn gaan zitten operatief weer wijd te maken: zodat de ontstekingen eruit kunnen, want dat het ontstoken is, dat is goed te zien als ze me een foto stuurt. De huid is rood, pijnlijk (nog meer pijn dan voorheen) en zo trekken beiden naar het ziekenhuis. Het wordt een dagopname en het is een laatste keer dat ie onder het mes gaat want, zijn lijf kan niks meer hebben, niet alleen zijn lijf trouwens: hij is het zo vreselijk zat! Is het zo moe, om alleen nog maar herinnerd te worden aan pijn, pijnstillers en lekkende wonden…

Wanneer Peter wordt gehaald door de verpleging, is Lisa alleen en belt me. Eerst praten we nog maar al snel is ze dusdanig over haar toeren, dat ze met gierende uithalen onverstaanbaar aan het woord is. Ik laat haar, zeg dat het goed is, maar wat is goed? Ze is aan het einde van haar Latijn, net zo goed als hij, want al houdt hij het nog steeds vol, omdat zij alle hulp weigert en er dus alleen voor staat, denk ik dat de knop nog om moet gaan zodat ze zegt: ik kan het niet meer alleen…..

Want ze wil zo graag, maar is zelf ook niet gezond, weliswaar niet zo ernstig als hij maar kan ook weinig meer, behalve voor hem zorgen! Ze belt nog een keer en wacht, tot hij terug gebracht wordt, dan naar huis. Ze heeft hem nog, geen mens weet hoe lang en ik duim, dat de pijn wat minder wordt, want ook ik weet dat, als de pijn gaat overheersen hij het niet langer trekt. Dus we wachten en het enige wat ik doen kan, is jullie sterkte wensen….

... Respect voor jullie twee, deel 2 ...

Schrijver: An Terlouw, 8 juli 2021


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.0 met 2 stemmen 229Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)