Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zijn het de zeven plagen?

Zo zoetjesaan ga je terugdenken aan: de tijd van toen, je hoeft niet gelovig te zijn om te beseffen dat we teruggeworpen worden naar ‘ de tijd van toen ‘ die tijd, waar we alleen maar over lezen, die we niet echt bewust hebben meegemaakt maar waar we wel, door de verhalen heen het besef van hebben…de afgelopen maanden staan in het teken van het virus, overlopend van een epidemie naar een ware pandemie en waar we voorlopig nog niet vanaf zijn, alle spuiten en maatregelen ten spijt! Inmiddels is het half juli en komt het nieuws binnen dat Peter R is bezweken aan zijn talloze schotwonden. Afschuwelijk nieuws wat de dag van vandaag bepaald en wat wordt afgewisseld met een watersnood die menig mens doet terugdenken aan de watersnood van ‘53 die ook al vreselijk geweest moet zijn. Het water stroomt momenteel door diverse landen, staat veel mensen aan de lippen en is voorlopig nog niet weg. Mensen verdrinken, huizen storten in, bruggen vallen als kaartenhuisjes en mensen zijn vermist.

Het afgelopen jaar waren er tevens diverse plagen, variërend van sprinkhanen tot muizen, is er sprake van hongersnood en oorlog, knokken, moorden en meer van die ellende. We stijgen in de aantallen want de zeven plagen dreigen er meer te worden, dat ook nog, van nature ben ik geen zwartkijkster, maar bij deze berichten word ik naar van binnen, kan de dag niet beter meer worden en staat mijn humeur meer op: naar bed gaan en het hoofd onder het dekbed te stoppen. Zoveel ellende, zoveel narigheid zoveel mensonterende toestanden dat: je van goede huize moet komen me, uit deze dip te trekken.

En, terwijl ik dit schrijf denk ik: maar je bent er toch nog? Je ziet de regen toch vallen? Je kunt toch tv kijken? Je kunt toch naar bed? Je kunt zometeen toch eten? Jaja, ik weet het, tel je zegeningen en jaja, die heb ik zat, maar weet je, ik ben ze momenteel even kwijt, domweg omdat er zoveel nare, hele nare dingen gebeuren en daar: kan ik niet zo goed tegen…ik vraag me af, of dit alleen mij overkomt of dat er meer mensen zijn die denken….

... Veel plagen ...

Schrijver: An Terlouw, 15 jul. 2021


Geplaatst in de categorie: emoties

3,4 met 7 stemmen 88Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
17 jul. 2021
Dank je wel Han, daar zijn we het over eens!
Naam:
Han Messie
Datum:
17 jul. 2021
Email:
hmessielive.nl
An, een heel mooi vergelijking om de narigheden van de laatste jaren te vergelijken met de zeven plagen in Exodus.
Ondanks al deze beproevingen kunnen we toch wat van ons leven maken.
Het zou mij ook niets verwonderen als de gebeurtenissen, in jouw verhaal genoemd, voortekenen waren van Gods eindgericht over de mensheid en de Opname van ons in Zijn Koninkrijk.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)