Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zijn het de zeven plagen?

Zo zoetjesaan ga je terugdenken aan: de tijd van toen, je hoeft niet gelovig te zijn om te beseffen dat we teruggeworpen worden naar ‘ de tijd van toen ‘ die tijd, waar we alleen maar over lezen, die we niet echt bewust hebben meegemaakt maar waar we wel, door de verhalen heen het besef van hebben…de afgelopen maanden staan in het teken van het virus, overlopend van een epidemie naar een ware pandemie en waar we voorlopig nog niet vanaf zijn, alle spuiten en maatregelen ten spijt! Inmiddels is het half juli en komt het nieuws binnen dat Peter R is bezweken aan zijn talloze schotwonden. Afschuwelijk nieuws wat de dag van vandaag bepaald en wat wordt afgewisseld met een watersnood die menig mens doet terugdenken aan de watersnood van ‘53 die ook al vreselijk geweest moet zijn. Het water stroomt momenteel door diverse landen, staat veel mensen aan de lippen en is voorlopig nog niet weg. Mensen verdrinken, huizen storten in, bruggen vallen als kaartenhuisjes en mensen zijn vermist.

Het afgelopen jaar waren er tevens diverse plagen, variërend van sprinkhanen tot muizen, is er sprake van hongersnood en oorlog, knokken, moorden en meer van die ellende. We stijgen in de aantallen want de zeven plagen dreigen er meer te worden, dat ook nog, van nature ben ik geen zwartkijkster, maar bij deze berichten word ik naar van binnen, kan de dag niet beter meer worden en staat mijn humeur meer op: naar bed gaan en het hoofd onder het dekbed te stoppen. Zoveel ellende, zoveel narigheid zoveel mensonterende toestanden dat: je van goede huize moet komen me, uit deze dip te trekken.

En, terwijl ik dit schrijf denk ik: maar je bent er toch nog? Je ziet de regen toch vallen? Je kunt toch tv kijken? Je kunt toch naar bed? Je kunt zometeen toch eten? Jaja, ik weet het, tel je zegeningen en jaja, die heb ik zat, maar weet je, ik ben ze momenteel even kwijt, domweg omdat er zoveel nare, hele nare dingen gebeuren en daar: kan ik niet zo goed tegen…ik vraag me af, of dit alleen mij overkomt of dat er meer mensen zijn die denken….

... Veel plagen ...

Schrijver: An Terlouw, 15 juli 2021


Geplaatst in de categorie: emoties

3.6 met 8 stemmen 196Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Franciscus Borst
Datum:
9 oktober 2021
Email:
franciscusborsthotmail.nl
Beste An

Natuurlijk gaat de wereld naar de klote en in een rap tempo ook. Bizar dat in één eeuw tijd alles is vergiftigd en gesloopt en uitgemoord. En dan te bedenken dat er beschavingen zijn van meer dan 50.000 jaar oud. Ja dat hebben wij echt heel erg vlot gedaan. Maar daar heeft geen God of een voorspelling niets mee te maken hoor. Het is de pure hunkering naar hebberigheid wat in onze genen zit. Ook is de mens de enige diersoort die moord voor macht en of plezier ipv een volle maag. Mensen zijn dan ook de enige beesten op Aarde en naar mijn inziens krijgen wij precies wat we verdienen. Eén grote restart.

Voor de kansloze jonge kinderen is het natuurlijk verschrikkelijk dat zij dit einde mee gaan maken, helemaal daar dit de generatie is die eindelijk wakker blijkt te zijn en echt dingen willen veranderen, maar veel te laat. Gezien de wereldwijde Geo engenering d.m.v. chemtrails die dagelijks miljarden kost en over ons heen word gestrooid om de opwarming iets af te remmen geef ik de poolkappen hooguit nog vier tot acht jaar. Allemaal dankzij het egoïsme en gemakzucht van de mens en natuurlijk de petrochemische industrie die onze 'luxe' voorzien heeft. En ze gaan toch nu nog gewoon door... want het geld moet blijven rollen al is het eind binnen tien jaar in zicht.
Bizar bizar... maar bidden zal ons niet helpen.
Een goed mens zijn echter wel, dat zal verlichting geven bij en misschien zelfs na het sterven. Maar daar hebben we nu niets aan, is het wel? En er is nog nooit iemand geweest die dat na heeft kunnen vertellen dus wat hebben we eraan?
Er is maar een klein stukje hoop en dat zou zijn dat alle industrieën per direkt gesloten worden, geen auto's meer maar helemaal back to basic.
Als iedereen dat offer op zou kunnen brengen...dan zouden we een kansje hebben, dus dat kunnen we wel vergeten want we gaan nog liever dood binnen afzienbare tijd dan één procentje luxe in te leveren laat staan alle 100.

Nogmaals er zijn beschavingen van meer dan 50.000 jaar oud maar ook die zijn verdwenen, Dat schijnt iedere 20.000 jaar een cyclus te zijn. (Ijstijden kometen etc.) Alleen hebben wij het al binnen 100 jaar voor elkaar gekregen.
Nou daar draait God echt zijn hand niet voor om, weg is weg zal Het denken.

Dus gewoon lekker aardig en lief tegen elkaar zijn deze jaartjes die ons resten en niet uw tijd verdoen aan sekten of religies mocht daar verschil in zijn. En heel misschien als we heel erg aardig voor elkaar worden en blijven, wie weet komt er dan wel een goddelijke of buitenaardse interventie om het tij te keren. Maar dan moeten we eerst heel diep naar binnen van zelve kijken en beseffen dat wij mensen echt deze planeet niet verdienen.
Naam:
An Terlouw
Datum:
8 oktober 2021
Franciscus, dank voor je uitgebreide reactie, zo heeft iedereen een mening en mag die ventileren, zonder aanziens des persoons dan toch…veel over te doen trouwens: die vrijheid van meningsuiting…deze is mijn inziens ook van toepassing op mijn persoontje?
Naam:
Franciscus Borst
Datum:
7 oktober 2021
Beste
Ik als ex wereldreiziger heb echte trieste ellende gezien daar in gebieden waar een mensenleven minder waard is dan 50 eurocent.. Wij zijn hier in het westen zo verwend en verziekt dat deze tegenslagen zelfs bij u overkomen als bijbelse voortekenen. Sorry ik vind het belachelijk, maar ik ben dan ook geen Geraniumridder of prinses en heb echt moord martelingen en doodslag gezien en zelfs ondergaan.
Misschien moet u uzelve wat meer in de omsrandigeden van de 3e wereldbewoners plaatsen Dan weet u weer hoe goed u het heeft..
Om over het commentaar van Han Messie helemaal niet te beginnen.. Geloof is niets meer dan angst voor de dood waar menige uitgenaste groeperingen het klootjesvolk mee onderdrukken en uitzuigen. Triest om dit in Nederland van 2021 te moeten lezen.

Misschien kan ik u het verhaal Inschattingsfoutje in Jeruzalem aanbieden van ondergetekende

Mvg
Franciscus Borst
Naam:
An Terlouw
Datum:
17 juli 2021
Dank je wel Han, daar zijn we het over eens!
Naam:
Han Messie
Datum:
17 juli 2021
Email:
hmessielive.nl
An, een heel mooi vergelijking om de narigheden van de laatste jaren te vergelijken met de zeven plagen in Exodus.
Ondanks al deze beproevingen kunnen we toch wat van ons leven maken.
Het zou mij ook niets verwonderen als de gebeurtenissen, in jouw verhaal genoemd, voortekenen waren van Gods eindgericht over de mensheid en de Opname van ons in Zijn Koninkrijk.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)