Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De andere kant van de wet op de privacy

Lang heel lang geleden, wanneer je met een net geboren kind naar de z.g. zuigelingenzorg ging, zat je soms met wel twintig moeders- en net zoveel baby’s natuurlijk braaf te wachten tot je aan de beurt was om de kleine te laten checken door de kinderarts. De kleine was natuurlijk al voor die tijd gewogen en opgemeten. De tijd met de andere moeders werd opgeleukt middels het huilen van diverse kleintjes, die het soms helemaal niet leuk vonden of: de zacht kirrende kleintjes die alles wel oké vonden. Gesprekjes met andere moeders gingen doorgaans over: hoeveel drinkt die van jou, hoeveel weegt ie, welke maat draagt ie en: welke DKPT prikken heeft ie al gehad - was ie er naar van?

Hele doodnormale gesprekken, die je voerde in die tijd, niets geheimzinnigs, niets achter de rug, gewoon gesprekjes van de ene naar de andere jonge moeder. Hoe anders is dat nu? Hoe het nu precies met de zuigelingenzorg gaat, daar kan ik niets over zeggen, laat staan over schrijven want: ik ben er niet bij, maar wel is er sprake van een in het leven geroepen 'wet op de privacy' en tegen die wet, daar lopen mensen nu tegenaan. Waarom, hoor ik je vragen en wel, er is een klip en klaar antwoord op! Kijk, die wet zal er om bepaalde redenen geboren zijn, net als indertijd die baby’s maar diezelfde wet is nu een groot aantal mensen een ware boomstam in het oog want:

Diezelfde wet wordt nu ge- c.q. misbruikt op een niet zo mooie manier, want daar, waar je zou verwachten dat iedereen die in de zorg werkt wel gevaccineerd zou zijn, kwamen ze erachter dat dit nu niet het geval was, terwijl er tevens sprake was van niet de afgesproken afstand te kunnen hanteren + het niet dragen van een mondkapje of andere bescherming.
Wanneer mensen de afgelopen tijd zich aan alle maatregels gehouden hebben, zelf er alles aan doen geen risico te lopen, voor zover dit mogelijk is, is het nu dus wel gebleken dat de veiligheid van diezelfde mensen er niet toe doet want, als een zorgmedewerkster onbeschermd en ongevaccineerd bij cliënten binnen komt, dan kun je van alles roepen over de wet op de privacy, maar waar blijf je dan met de wet op de veiligheid van diezelfde mensen die ze komen helpen?

... Wet op de veiligheid zou voorop moeten staan ...

Schrijver: An Terlouw, 27 juli 2021


Geplaatst in de categorie: welzijn

3.5 met 4 stemmen 179Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
29 juli 2021
Dank je wel Nancy, kijk ik ben het deels eens met privacy maar dit gebeurt op de foute manier want die wet mag nooit gebruikt worden als de gezondheid ermee op het spel staat. Niet voor niks draaien ze dit in het buitenland al terug. Ik ben ertegen in elk geval!
Naam:
Nancy
Datum:
29 juli 2021
Goed geschreven en zo verschuilen we ons in deze maatschappij steeds meer op de wet van privacy, helaas wordt het ons meer opgelegd dan we zelf willen denk ik.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)