Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

En zo begint het…

Het leek zo makkelijk en daarom liep hij de winkel in, pakte vanuit diverse rekken wat etenswaren, wat repen en als klap op de vuurpijl, een blikje drinken, stopte het ongezien in zijn zak. Nu nog de winkel uit, geen punt! Het was druk bij de kassa en hij frommelde zich langs de rij wachtende mensen die wel af wilden rekenen. Met een triomfantelijke lach op zijn gezicht liep ie over het winkelcentrum, richting de vriendjes die daar stonden te wachten. Met z’n allen stoven ze naar de parkeergarage onder het centrum en verdeelden de buit.

Zo makkelijk gaat het dus, zei hij. Wie gaat er volgende keer met me mee? Twee van de groep begonnen te grijnzen en de afspraak stond voor de dag erna. De repen waren op, het blikje werd gedeeld en de broodjes vonden gretig aftrek. Alsof ze thuis niks kregen! En zo werd het zaterdag, de groep van acht kinderen, liep over het centrum en drie van hen liepen de levensmiddelen winkel in. Ze slenterden wat door de gangpaden, keken om zich heen en verzamelden van alles en nog wat. Een seintje en ze liepen alle drie richting de kassa, rechte schouders, voorbij de wachtende mensen die wel zouden afrekenen?

Maar dan, vanuit het niets staan daar ineens drie potige kerels in uniform, inclusief de bedrijfsmanager, die hen alle drie vastpakken, meenemen naar een ruimte buiten de winkel waar je op tv beelden de gehele winkel kunt overzien! Inmiddels is ook de politie gebeld en wordt er tegen de stoere nummer 1 gezegd: we hebben je al veel langer in de gaten, alle beelden gaan naar de politie: dat wordt zitten!

Drie nee, twee witte snoetjes want nummer 1 was al diverse malen opgepakt en kon een halve dag later door ouders worden opgehaald op het bureau! Het ging zo makkelijk, maar personeel slaapt niet!

Schrijver: An Terlouw, 5 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.0 met 4 stemmen 161Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
6 augustus 2021
Han, de misère begint al op heel jonge leeftijd, ze sleuren jongere kids mee en dan heb je heel snel een groep die groter wordt. Zelf geloof ik nooit dat de kids die dit uitvraten ( 16 jaar) nog omdraaien. Want die leeftijd valt er niks meer te vormen, ze laten zich niks meer zeggen joh. Helaas! Deze ( ik ken het figuur) gast heeft inmiddels meermalen vast gezeten! Hufters
Naam:
Han Messie
Datum:
5 augustus 2021
Email:
hmessielive.nl
An, die kleine jochies, ik hoop dat ze als jonge, kromme plantjes nog recht te krijgen zijn. Die kruimeldiefjes beloven later gewetenloze inbrekers te worden, als ze na die korte straf opnieuw hun willetje doorzetten en hun gappende gang gaan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)