Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De zo gezellige uitnodiging

We zien elkaar niet vaak, maar als we elkaar zien, maken we er een heel mooie happening van, gewoon omdat het kan, gewoon omdat het past en ook zo geweldig gezellig is, dat dus. Al weken van te voren zouden we afspreken, zijn beiden niet weggeweest in de vakantie, oh ja, ritjes op de scootmobiel dat wel, maar geen echte uitjes want bij de meeste leuke dingen heb je toch echt wel een auto nodig en tja die bezitten we niet meer. Op zich geen ramp maar voor vandaag was het een item wat we niet konden missen en zo werd ik opgehaald door haar, ze moest er een ritje voor maken, maar dat was het “meer dan waard“ zei ze later.

Als mijn mobiel aangeeft dat ze er bijna is, ik de claxon hoor en het wagentje zie rijden, ga ik naar beneden….stap in de auto en we rijden weg, praten honderduit, want om gespreksstof zitten we niet bepaald verlegen, intussen richting Gouda rijdend want daar zouden we heengaan… Het ritje is niet lang, maar dat komt ook omdat we zoveel te bepraten hebben… Het bord Gouda doemt op en nu is het een kwestie van even zoeken…parkeerplaatsje natuurlijk….

Praktisch voor de zaak stappen we uit en lopen naar binnen, worden hartelijk verwelkomd en naar een tafel gebracht, gezellig met zijn tweetjes. Jassen hebben we niet aan en dan komt er een dame vragen wat we willen, een keus kunnen we geen van twee maken, dus laten we ons verrassen en dat het een surprise is dat moge duidelijk zijn. Een trolley komt onze kant op, afgeladen met de meest sublieme traktaties, het water loopt ons beiden haast uit de mond je zou ervan gaan kwijlen. Zodra de dame vertrokken is, gaan we los, er staat zoveel lekkers, het ziet er zo heerlijk uit allemaal dat we niet nadenken over: hoeveel kilootjes we hiervan aankomen, we niet nadenken over hoe sport ik dat er weer af…

Elke hap is een engel die over de tong glijdt, ieder slokje een genot, wat een heerlijke middag, wat een zalige traktatie, wat een oergezellig gebeuren en wat genieten we beiden! Vergeten zijn de afgelopen weken dat iedereen weg was, met vakantie vergeten zijn twee lange maanden dat er weinig mensen in de buurt waren, dit maakt gewoon alles goed. Eenmaal bijna alles opgepeuzeld hebbend zeg ik: er kan geen hap meer bij, eten vanavond sla ik over, zij ook natuurlijk en dat wil zeggen dat het niet alleen heel erg lief, leuk en gezellig was, maar dat je ons haast om kunt rollen….

Na het afrekenen stappen we weer in de auto, ze brengt me thuis en heeft zelf nog een ritje voor de boeg. Moeten we snel weer doen hoor, jazeker zeg ik, alleen even wachten tot deze kilootjes weer geslonken zijn. Rij voorzichtig en tot snel!

Schrijver: An Terlouw, 28 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.0 met 6 stemmen 1.103Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)