Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Je leven niet zeker op het zo veilige fietspad!

Op weg naar de winkels zijn we en rijden we achter elkaar omdat de scholen weer zijn begonnen en je dus ogen in je achterhoofd moet hebben, evenals ogen boven je oren. Want of ze nou een verkeersdiploma hebben gehaald of niet, in de praktijk komt het er domweg op neer dat de jeugd denkt de wereld en wijsheid in pacht te hebben! Fout dus, jawel, hartstikke fout want wat gebeurt er bijna aan het einde van het fietspad?

Een brommer (met een berijder erop natuurlijk) haalt meneer T in en dat mag natuurlijk, geen van die twee heeft dan in de gaten dat - volkomen vanuit niet niets - vanaf de linkerkant, over de stoep, een fietser komt aangevlogen. Oké zonder vleugels dan natuurlijk maar echt zo’n kind dat denkt: de wereld is van mij en ik ben te laat…komt met een bloedgang vanaf de verkeerde kant aan en de brommer (de berijder natuurlijk) schrikt zich te pletter, gooit zijn stuur om en raakt meneer T… Beiden schrikken zich lam, logisch!

Het grietje op de fiets is opgelost in het grote niets want die geeft de pedalen er flink van langs…..richting school want, ze is te laat natuurlijk. Wat boeit het haar dat ze een ‘bijna‘-ongeluk veroorzaakt? Niks toch? Echter de bestuurder van de brommer staat stil, meneer T ook en de jongen biedt zijn excuus aan. Onnodig want deze actie heeft hij niet veroorzaakt, nee hoor, dat werd geregeld door een grietje op de fiets, die nergens meer te bekennen was en weet je: dit had heel wat beroerder af kunnen lopen, zoveel is zeker.

Nou is haastige spoed, zelden goed maar in dit geval en in alle andere gevallen is het nu de jeugd die lak heeft aan regels, met name verkeersregels. Ze schromen niet om met drie of vier man naast elkaar te rijden, voor beide stroken. Links en rechts moet je van goede huize komen er sowieso voorbij te komen. Mijn advies is: blijf er maar achter, want: de jeugd gaat naar school en de wereld is van hun!

... Gevaarlijke acties ...

Schrijver: An Terlouw, 6 september 2021


Geplaatst in de categorie: verkeer

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 169Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)