Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een ieder heeft recht op zijn- of haar mening

Het stuit me tegen de borst als mensen klakkeloos met meningen komen die mijne inziens slechts van 1 kant komen, die van henzelf want er zijn altijd meer mensen, meer meningen dacht ik zo. Het ( mijn idee) handjevol mensen wat protesteerden tegen de maatregelen, wegen niet op tegen de mensen die wel het lef, de moed, of het gezonde verstand gebruikten om zich te laten vaccineren, bij die laatste groep zaten ook wij, zaten ook volwassenen uit het gezin, maar ook kinderen die zelf de beslissing namen dit te doen, na er over nagedacht te hebben, zonder invloed van ouderen ook nog! Het gezonde verstand voert de boventoon in deze.

Wat me stoort is dat mensen begrip loos berichten de wereld ingooien en te pretenderen dat: mensen die zich wel laten vaccineren dom bezig zijn. Ik hoef niet te bevestigen wie hier dom bezig is, nee toch?
Dat ook wij, geen tv meer kijken als er weer wordt aangekondigd dat: men regels gaat versoepelen, ( of niet ) dat men een persconferentie houdt ( lees een opsomming van alle beperkingen) is niet raar, want inmiddels weten we allemaal al ruim voor die conference wat ons te wachten staat, nog los van het feit dat het een terugkerend verhaal lijkt, net als een te vaak gelezen sprookje, al lijkt dit meer weg te hebben van een horror scène, maar dit terzijde.

Dat wij, volwassenen zelf besloten de prikken te halen, betekend niet dat anderen dat doen al zou dit wel slim zijn maar ach, niet iedereen is zo bijdehand en ja, we weten niet wat we krijgen, evenmin weten we wat er op de lange termijn ons te wachten staat maar is dit niet wat het hele leven inhoudt? Je weet toch nooit van te voren wat er gebeuren kan, wat je overkomen kan? Voor een auto-ongeluk kun je niet worden gevaccineerd, evenmin is er een prik die je garandeert dat je geen nierziekte, MS of kanker krijgt, staat echt in geen enkele bijsluiter, zoveel is zeker.

Maar dat er mensen zijn die geen begrip hebben voor de talloze mensen die doodziek op de ic gelegen hebben, dat er dus mensen zijn die de vaccinatie hekelen, maling hebben aan alles rondom de pandemie, dat gaat er bij mij niet in, evenmin gaat het erin dat mensen zeggen: ik laat iedereen binnen, ook al zijn ze niet….gevaccineerd en weet je, dan zullen wij de uitzondering op de regel zijn, want ik zeg eerlijk dat onze gezondheid me meer aan het hart gaat dan dat er mensen zijn die er lak aan hebben.

Ook wij hebben genoeg van de praatjes, zijn het gedoe beu, maar niet genoeg om de knuppel in het hoenderhok te gooien, want gezondheid is een groot goed en dat dien je te bewaken! Wet op de privacy, nou die wet is een giller want iedereen mag weten dat we gevaccineerd zijn en daar hoef ik geen wet voor te volgen! Laat mij mijn mening, dan laat ik de jouwe, maar hier geldt: niet geprikt dan mag je buiten blijven, dat is mijn interpretatie van mijn/ onze privacy…

... Speel niet met levens, want ooit ben je uitgespeeld ...

Schrijver: An Terlouw, 15 september 2021


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.5 met 2 stemmen 98Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)