Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het nieuwe bed, wat erg wennen was…

Zeg An, ik heb zo’n last met slapen, had jij dat ook vroeg ze me en ik zei: dat het beter ging nadat we nieuwe matrassen aangeschaft hadden dus ja: ik sliep ook niet lekker. Nou zijn er mensen die letterlijk overal kunnen liggen en slapen, maar zo werkt dat bij mij dus evenmin als bij haar… De talloze reclames maken dat je temet in slaap zou vallen als je ze bekijkt maar ook dat is een fabeltje natuurlijk. Proef slapen ook al zoiets of geld terug garantie, nee niks voor ons. Hier werd een paar maanden geleden gewoon voor beiden een nieuw matras aangeschaft en laten we in het midden houden hoe lang je nou met een matras geacht wordt te doen, want daarover lopen de meningen uiteen.

De ene zegt, na tien jaar en een ander weer: 15 jaar, dus hoe het werkelijk in elkaar steekt is niet helemaal duidelijk, in huize T zijn we de jaren doorgevlogen en wisten we dus echt niet meer hoe lang we op de oude lagen, alhoewel oud? Ze zagen en zien er nog schitterend uit en zijn zelfs nog naar een nieuw adres gegaan, waar geen geld was voor die dingen, maar wij liggen dus op nieuwe en ik moet zeggen het ligt prima! Maar dat zeg ik dus nooit de eerste dag erna, want ik moet wennen aan een nieuw matras, net als met vakantie gaan, ook aan die slaapplaats moet ik wennen, het is niet anders.

Dan zegt N. ik heb een nieuw bed gekocht, nadat ze me had gevraagd waar het onze vandaan kwam, want zo’n aanschaf doe je niet ineens natuurlijk. Maar na zoeken en overleggen werd dus afgelopen week haar nieuwe bed afgeleverd en het is een plaatje! Een prachtig bed, ziet er gelikt uit en ook heel comfortabel eerlijk waar, maar ze vraagt: heb jij dat ook, de eerste nacht in een ander bed, het was haar ontschoten duidelijk want ik grijns en zeg, jazeker, je slaapt voor geen meter! Maar het komt goed hoor echt wel…

De andere morgen een appje jemig ik ben gesloopt, zo brak als ik weet niet wat, heb last van rug en benen ook. Waarop ik zeg, dat je slecht sliep snap ik maar ja, als je gaat lopen zeulen met je “oude“ bed, kun je erop wachten dat je last van benen en rug krijgt, dat komt echt niet van je nieuwe matras hoor….
Een extra note: de mensen die haar oude bed kregen, stuurden een berichtje: ze hebben heerlijk geslapen…. Succes meissie: het komt goed.

... Slecht slapen, nieuw bed ...

Schrijver: An Terlouw, 19 september 2021


Geplaatst in de categorie: vrouwen

2.8 met 4 stemmen 84Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)