Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het natte pak van……de kapitein

Regelmatig worden onze singels en sloten schoongemaakt en er vaart dan een grappig bootje door diezelfde singels en sloten, soms met een huif erop, zeker als het regent, maar vaak gewoon open zodat je de bestuurder, kapitein of hoe je zo iemand dan ook noemt te kunnen zien.

Deze week is onze singel aan de beurt en het regent, dus staat de huif omhoog zodat de kapitein ofwel de bestuurder droog de rommel met een grote schuif kan verzamelen, die op de oever deponeert en verder gaat met verzamelen. Geloof me als ik zeg dat er bergen rommel op de kant liggen die vervolgens door een andere spannende grote wagen worden opgehaald.

Er gaat ook wel eens wat mis want wat was er vanmorgen aan de hand, dat de kapitein ofwel de bestuurder even niet bij zijn bootje was? Wel: het was nog donker toen hij zou beginnen en ergens zat iets vast, waar dat ergens nou precies was, dat vermeldt de historie niet. Hij doet een stap opzij in zijn bootje, een stap die hij beter bij licht had kunnen doen, want opeens heeft ie geen boot-grond meer onder de voeten, maar ligt ie te spartelen in het water!

Niks geen - jij en ik in een bootje, maar hij alleen, spartelen in een slootje - nadat hij (heel makkelijk ) op de kant was gekomen, is ie eerst naar huis gegaan voor droge spullen en weet je: toen ie droog en wel terug kwam bij z’n bootje, was het licht en kon ie zien wat er los gemaakt moest worden!

Ik heb toch wel gelachen bij dit verhaal want visualiseren lukte me aardig…

... Het natte pak ...

Schrijver: An Terlouw, 21 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: humor

3.5 met 2 stemmen 305Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
23 oktober 2021
'Ik schrijf nu niet voor de krant, maar puur voor mijzelf en voor hen, die het willen lezen'. Op gevaar af voor mierenneuker te worden versleten even een reactie. 'Puur voor mezelf' komt onbedoeld nogal wonderlijk over. Is een dagboek bijhouden dan niet beter? En wat is dan 'puur' in deze context? Pas in de tweede plaats komt de lezer, die 'het wil lezen'. Met waardering voor de nodige bijdragen van An, hier kan ik even weinig chocolade van maken. Maar dat geeft helemaal niks.
Naam:
An Terlouw
Datum:
22 oktober 2021
En zo: Richard zijn er velen die een mening hebben, wat mag, die heb ik ook net zo goed en ja, ik zal blijven schrijven…met als extra kanttekening dat het plaatsen blijkbaar niet zo roestig is als jouw mening. Ik schrijf nu niet voor de krant, maar puur voor mezelf en voor hen, die het willen lezen! Met dank voor je reactie
Naam:
Richard Bahl
Datum:
22 oktober 2021
Of een gebeurtenis waar is gebeurd of niet, is geen criterium, naar mijn bescheiden mening. En ook niet altijd reden voor plaatsing, vind ik. Succes met de schrijverij.
Naam:
An Terlouw
Datum:
22 oktober 2021
Richard, dank voor je reactie met als kanttekening van mijn kant: mijns inziens maakt een onderwerp niets uit? Er staat nergens vermeld dat je aan bepaalde criteria moet voldoen en dit, te dunne werkje zoals je formuleert, is een waar gebeurd iets dus dun gezegd: het verhalen waard….
Naam:
Richard Bahl
Datum:
22 oktober 2021
Onze An Terlouw zendt behoorlijke hoeveelheden bijdragen in. Tot een bepaald moment kenden deze sympathieke human interest elementen. Ofwel min of meer 'gewone' menselijke verhalen. De laatste tijd krijg ik een beetje de indruk, dat bij gebrek aan enig hout snijdende onderwerpen An werkelijk alles aanpakt om maar achter het toetsenboard te kruipen. Zo acht ik deze bijdrage eigenlijk aan de te dunne kant. Het belang van het verhaaltje ontgaat mij. Maar ook de relevantie. Dat ligt zeker aan mij als lezer. Mogelijk is het toegestaan, dat ik deze kanttekening eens maak?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)