Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De fiets-gesprekjes

In deze gevallen is een mobiele telefoon wel een pre natuurlijk want, als mamma werkt en pappa ook dan zit oma thuis te wachten op de kids die uit school komen, een prima afspraak al zeg ik het zelf. Ze hoeven niet meer te worden opgehaald, je gaat hoogstens op de uitkijk staan als de jongste spruit op de fiets, heel netjes op het verkeer lettend, over steekt en naar me toe komt rijden. Zo, dat is alvast nummer 1 die thuis is…dan gaat na een uurtje de telefoon, m’n mobiel natuurlijk en nummer 2 belt: ja oma, ik stap net op de fiets en ‘ je zit in m’n zak ‘ ze weten dat er niet gereden moet worden met dat ding in de hand tenslotte.

We praten over het weer, over school ( is natuurlijk niks ) over het rode stoplicht en over de rest, van alles en nog wat dus. Dan ineens zeg ik, jemig wat een drukte in de lucht, hoor jij die helikopters ook? Ja zegt ze en ik kijk naar boven, zie er eentje in beeld komen en even later nummer 2. Er zal vast wat voorgevallen zijn want het zijn politie heli’s en die vliegen niet zomaar tenslotte…ik zeg tegen kleindochter, zie jij ze ook? Ja oma, ik zie ze ook, ze vraagt: aan welke kant zie jij ze en ik zeg: aan mijn rechterkant als ik met gezicht naar huis sta, waarop haar antwoord snel komt en ze zegt: goh, ik zie ze aan de linkerkant……

Dan wil ik wat zeggen, als mijn blik getroffen wordt door beweging aan de zijkant, ze staat me breeduit uit te lachen, is inmiddels thuis gearriveerd, staat met de fiets aan de hand in de tuin en ik zeg: zo dame, sta jij je oma in de maling te nemen? Ze lacht, zet de fiets neer en kruipt tegen me aan…het grote voordeel van nu is toch wel dat: de kids even contact met thuis kunnen maken als ze het drukke verkeer in moeten en eventjes denk ik terug aan de vroegere telefooncellen, aan mijn eigen kinderen die immer in hun schoen een kwartje hadden, voor nood, als ze naar huis moesten bellen…de cellen, ze zijn niet meer de kwartjes evenmin….

En dan komt de derde spruit loeiend thuis, hoi Oma met verhalen en gesprekken..het spul is weer thuis!

... Telefoon ritjes ...

Schrijver: An Terlouw, 3 november 2021


Geplaatst in de categorie: kinderen

2.5 met 2 stemmen 151Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)