Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wie heeft er gelijk en doet ‘t ertoe?

Het hele land in rep en roer door onverlaten die rellen, niet alleen ons land natuurlijk want net als corona is rellen dus ook zo besmettelijk als de spreekwoordelijke pest. De duivel komt rondwaren bij gajes wat in eerste instantie zou demonstreren, ik zeg: in eerste instantie want wat er nu gebeurde had niets met demonstreren te maken, maar met pure vernietiging, vandalisme en rellen, niets meer, niets minder.

De hele maatschappij ligt op zijn spreekwoordelijke gat, domweg door toedoen van idioten die zich manifesteren op een dusdanige manier dat het levensgevaarlijk wordt en het onderwerp van de gesprekken is de laatste tijd alleen nog maar: rellen, knallen, dodelijk vuurwerk, brand stichten, verstoppertje spelen met de politie en vooral: slopen, alles wat op je pad komt naar de sodemieter helpen!

Het is te schandalig voor woorden, het is te debiel om over te praten en te erg om er sowieso een regel aan te verkwisten maar deze doffe ellende heeft een extra nadeel en dat is: dat de daders die natuurlijk niet allemaal gepakt worden, op geen greintje begrip kunnen rekenen, zelfs al zouden ze : dronken zijn, ‘ het niet meer weten’ door invloed van wat dan ook, waar men zich het meest, boos, kwaad, nee woest over maakt is: dat het merendeel minderjarig is?

Er werden zelfs leeftijden genoemd waar dat tuig nog onder de zuurballenwet vallen omdat de ouders kinderbijslag ontvangen, kun je nagaan wat voor leeftijd daar de boel aan het verstieren was? Een bijkomend nadeel is dat: iedereen die een mening ventileert nu dan ook zegt: ze moeten vastgezet worden, wat nou minderjarig, wat nou alcohol en ik zeg: wat nou, op die leeftijd en dat tijdstip buiten zijn, als je zo’n grote vent bent door dit soort krankzinnige dingen te doen, mag je als grote vent ook; achter de tralies!

Ik wilde maar dat men de stap zette, het leger in te roepen, want weet je: door al die ellende is er geen agent meer te bekennen en ik beken eerlijk: geef een hamer en een toga, mag ik die lui berechten, dan zitten ze allemaal vast en geloof me, ik ben niet de enige, maar misschien de enige die er wat over zegt- en schrijft!

... Gajes ...

Schrijver: An Terlouw, 22 november 2021


Geplaatst in de categorie: geweld

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 441Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
23 november 2021
'De enige die er wat over zegt- en schrijft!' Dat meent An niet echt. In de media zijn de schuimbekkende reacties van burgers en beleidsmakers op de rellen niet te tellen. An presenteert zich hier- zo het lijkt- als een eenzame profeet welke het domme volk waarschuwt. Dat is voor mij absolute onzin. Met waardering voor de over het algemeen menselijke verhalen van An Terlouw vind ik dit 'verhaal' over maatschappelijke misstanden niet zo passen, en ook niet origineel qua invalshoek. Ook staan er typische zinnen als: 'De duivel komt rondwaren bij gajes'. Klinkt dramatisch. Maar welk 'gajes' wordt bedoeld? Natuurlijk hobbelt de schrijver snel door naar wat velen al eerder beweerden, namelijk dat de rellen niets met puur demonstreren te maken hadden. Verderop meldt de auteur 'te debiel om over te praten en er een regel aan te verkwisten'. Nu ja, waarom dan toch dit 'verhaal'? Waarschuwt onze An nog eenmaal de BV Nederland? Het spijt mij zeker, maar deze tekst komt op mij behoorlijk zwak over en biedt de lezer een optelsom van merkwaardige open deuren opvattingen. Nu ja, we mogen van haar dromen dat zij met 'hamer (!) en toga' de orde gaat herstellen. Daar kijk ik al helemaal niet naar uit. Afijn, ik mis de 'vroegere' verhalen van An. De echte verhalen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)