Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast

Nee, niet gekeken naar de persconferentie omdat we allemaal al wisten dat er maatregelen zouden komen die dus geen zoden aan de dijk zetten en men begrijpt heel goed dat we moeten roeien met de riemen die er niet zijn, in wankele bootjes ook nog. Wat was het stoer van Hugo om te zeggen dat de vliegtuigen, die uit het besmette Afrika kwamen, op Schiphol zouden blijven tot iedereen getest was. Oh ja, dat is ook uitgevoerd, de mensen werden vastgehouden en het eerste nieuws was dat men daar bij besmetting zou worden ingecheckt in het hotel aldaar. Prima geregeld denk je dan tenminste op papier en in het nieuws want vandaag laat het AD weten dat er besmette personen waren die gewoon naar huis mochten?

Dus virus, variant, besmetting of niet je kunt op het nieuws nog zoveel zeggen, aan de uitvoering mankeert duidelijk wel het een en ander! Los van het feit dat de maatregelen die genomen werden nergens op slaan, immers weten we allemaal waar de meeste besmettingen vandaan komen? Maar ja, de scholen moeten niet dicht, nee hoor, pak de horeca maar aan, het is zo logisch dat geen hond er meer iets van snapt!

Zo zoetjesaan doet iedereen er wijs aan eigen regels op te stellen want het overige nepnieuws is: handen wassen is niet nodig, sterker nog het is overbodig, net als afstand houden, een totaal verkeerde interpretatie van hoe je het niet moet doen, maar geloof me als ik zeg: hygiëne heeft nooit windeieren gelegd en doet dat nu dus ook niet, net als afstand houden, want daar doe je niks verkeerd mee, zeker nu niet en ondanks de berichten dat de boosterprik geen toegevoegde waarde heeft, een advies van mij: doe maar gewoon wel, want dan weet je in ieder geval zeker dat jezelf alles gedaan hebt om gedoe te voorkomen, al lijkt het me wel slim te zeggen: als er een kennis uit Afrika in je kringetje zit, mijd die dan voorlopig maar!

... Regels regels en.., ...

Schrijver: An Terlouw, 27 november 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.3 met 6 stemmen 143Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
28 november 2021
Email:
hmessielive.nl
Hoe deze tijd van besmetting warrige denkbeelden bij de mensheid oproept!
Laat Onze Lieve Heer dit toe, omdat hij een harde ingreep noodzakelijk acht? Geeft Hij voor een tijdje Satan vrij spel om daarna het kwade des te sterker te overwinnen?
We moeten maar afstand houden van de menigte en blijven hopen op een latere verdwijning van de Corona.
Naam:
Edith Meyers
Datum:
27 november 2021
Net als hier in België. En ook hier houden ze zich niet aan de regels. Ik heb corona gehad en het was geen pretje. Maar niemand gelooft dat tegenwoordig. Triest.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)