Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De laatste ronde

Het ultieme moment voor Red Bull, motorfabrikant Honda en vanzelfsprekend Formule 1-coureur Max Verstappen zelf lag verankerd in de laatste ronde van het circuit in Abu Dhabi; hier kwam volgens deskundigen alles samen. Terwijl gedurende de race, de laatste van dit seizoen, Max Verstappen kansloos leek te racen en te manoeuvreren, vloog, "Red Bull geeft je vleugels" Verstappens Formule 1-racemonster als eerste over de meet, finishlijn alias eindstreep.

In de laatste ronde van dit Formule 1-seizoen is de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen beslecht. Gedurende de race in Abu Dhabi leek Max zo goed als kansloos, terwijl Max' Britse opponent Lewis Hamilton, 7 keer opeenvolgend wereldkampioen door een krachtiger motor, bijna iedere ronde sneller reed. Formule 1-races zijn niet meer slechts een strijd tussen de sterkste coureurs, maar eveneens, misschien zelfs meer nog een competitie tussen vakkundige monteurs en financieel enorm bijdragende fabrikanten. Het publiek, opnieuw met veel uit Nederland, werd immer enthousiaster en fanatieker om Formule 1-coureur en landgenoot Max als eerste over de meet te zingen, schreeuwen en aan te moedigen. Max Verstappen kreeg uiteindelijk toch nog een mogelijkheid Hamilton in te halen; slechts één kans die Max stante pede verzilverde. Zelf vond Verstappen, was zijn commentaar na de race, het niet normaal. Quote: "eindelijk heb ik een keer een beetje geluk." Een crash in het achterveld zorgde in de slotfase voor vertraging, daar de coureurs min of meer stapvoets moesten rijden vanwege de veiligheid van alle betrokkenen op het circuit van Abu Dhabi. Mede daardoor liep de achterstand op Lewis Hamilton zienderogen terug. Daarnaast zorgde een slimme bandenwissel voor een betere uitgangspositie. Aangemoedigd door de eerder door mij genoemde grote schare fans, een oranje menigte die voor een deel de tribunes rond het circuit in Abu Dhabi vulde, vloog Max' wagen als eerste over de eindstreep.

'Soms gebeurt er een wonder', aldus Formule 1-coureur Verstappen, zelfs in een enigszins frustrerende race. Verstappen junior bleef er daarom in geloven. Hamiltons Mercedes-kamp deelde deze mening geenszins en tekende zonder succes protest aan tegen de gang van zaken. De Koude-Oorlogssfeer bleef ook tijdens de laatste race van dit seizoen gehandhaafd; situaties waarin straffen en controverses regelmatig een hoofdrol voor zichzelf hebben opgeëist.

Max Verstappen bleef er stoïcijns onder en liet zich niet afleiden. Hij koesterde slechts zijn ontegenzeglijke overwinning, waarin alles samenkwam, eigenlijk niet te geloven, in die allesbeslissende laatste ronde...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 14 december 2021


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 1 stemmen 848Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)