Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Slapen, wat zou dat heerlijk zijn!

Jawel, ik had beter moeten weten maar ja achteraf is altijd alles beter te beredeneren, zo ook ditmaal! Eega vraagt: wil je iets zien op tv en als gewoonlijk zeg ik, nee wetende dat er diverse herhalingen worden uitgezonden en kerst films die ik dus helemaal niet leuk vindt, het ligt er te dik bovenop, ‘t zijn telkens ook nog dezelfde spelers en zo vreselijk voorspelbaar dat het lijkt: alsof ik zelf het script geschreven heb, dus zeg ik: nee hoor, wetende dat er een aantal boeken liggen te roepen ‘ je mag me lezen ‘ en de telefoontjes die gepleegd worden, maken de avond eigenlijk best lollig.

Een vreemd geluid laat me kijken naar: wat manlief zit te kijken en dat: had ik dus veel beter niet kunnen doen, want het stukje werd de hele film en dat was nou juist het probleem, zo bleek vannacht. Ik neem acties mee naar bed, letterlijk en figuurlijk dus. Val vrij snel in slaap om nog voor 12 uur wakker te worden en te gaan liggen draaien, dan er maar even uit, even binnen zitten maar dat is ook niks dus weer naar bed, ga schapen tellen, zinloos, want in de stal is slecht tellen, ze lopen door elkaar heen, ga vanaf 1000 terug tellen naar 0, ook al gehaald. Liggen denken aan de gezellige telefoontjes maar steeds komt het beeld terug van de film en dat was dus niet lollig meer.

Eega slaapt, de slaap der onschuldigen en ik ben zo wakker dat het dag lijkt, wil wel slapen maar Klaas is aan de andere kant van het land bezig met zand strooien dus ik draai en woel, probeer alle lighoudingen uit en niets- maar dan ook niets helpt, eega slaapt! Het slaat half 1, 1 uur - half 2 , -2 uur…eega slaapt en nee, ik nog steeds niet. Ben drie maal een rondje door het huis gaan lopen en het baat niets, helemaal niets! Het grote verschil met ; nu niet kunnen slapen, of vroeger een keer niet in slaap kunnen komen is groot, want toen draaide ik mijn hand niet om- de keuken te gaan soppen, een was te draaien of te gaan strijken, zo was het nog een beetje nuttig, maar die acties zijn voltooid verleden tijd en dus: ben ik wakker, klaarwakker zeg maar!

De laatste keer dat ik een blik wierp op de wekker was: 0.2.40 ik denk dat Klaas even terug is geweest om toch een beetje extra zand te strooien want van daarna weet ik niks meer, tot: man de koffie naast me neer zet om 7u30. Ik had er een lief ding voor over gehad als het wat later was geweest, maar ja, HIJ heeft geslapen en weet niets van mijn escapades, tot ik het vertel natuurlijk! M’n oogleden hangen bijkans op m’n wangen, m’n hoofd is niet helder maar ja: hij sliep en was uitgeslapen! Ik zou er een lief ding voor overhebben een nacht door te slapen, en: geloof me ik kijk geen mannen films meer, want die doen er geen goed aan!

... Wat een nacht ...

Schrijver: An Terlouw, 14 december 2021


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.5 met 2 stemmen 102Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)