Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Je zult maar zo’n arts hebben!

Dat ons land achterloopt met boosterprikken weten we zo langzaamaan wel, dat men er te laat achterkomt weten we ook, maar wie kan vertellen wat mij/ ons overkwam zit vast met gefronste wenkbrauwen, want:
Vorige week bel ik met de assistente om een receptje door te geven, als dat gedaan is vraag ik- omdat we de eerste vaccins ook bij de huisarts kregen: hoe zit het met de boosterprik! Nou gebied de eerlijkheid me te zeggen dat er hier pogingen gedaan zijn om een date met de GGD te maken, maar juist op die momenten: doet het internet het niet en is de telefoonlijn overbelast, dus dat was snel bekeken!

De assistente zegt: nee daarvoor moet u naar de GGD, nou da’s lekker want daar kom ik dus niet door, maar oké ik wacht het wel af. Net als ik het gesprek wil beëindigen, zegt ze: oh u kunt niet naar een locatie hè? Nee, dat wordt lastig want dan hebben we dus wel iemand nodig met een auto en je wilt mensen niet lastigvallen voor een prikkie, toch?
Dan zegt ze: ik zet u op de lijst! Geen idee wat ze ermee bedoelde, maar daar kwam ik een krap uur later achter, want toen ging hier dus de telefoon!
De huisarts: die me vertelde dat hij maandag tussen 1 - 3 uur zou komen om de boosterprik te geven?

Of we dan thuis waren, ja natuurlijk zijn we thuis, daar blijven we thuis voor, ondanks dat de jongste dochter jarig is, blijven we vanzelf thuis want wat is er nou belangrijker in dit geval? Precies, verschoond te blijven van dat *€&#(€&# virus, zeker als je de eerste twee prikken ook al gehad hebt, toch? Dan nemen we geen aanstoot aan Baudet, want die is niet wijs, die moeten ze weren met dit soort gedoe, is MIJN mening, duidelijk!

Als dan vanmiddag de huisarts komt, ‘ja‘ zegt tegen een vers bakkie koffie (want het was knap koud vandaag) de prikken zet en ik nog even het telefoongesprek wil herhalen blijkt dat deze wereldarts bij het gesprek stond wat ik met de assistente had, waar hij gebaarde gewoon ‘ons‘ op die lijst te zetten en weet je, zo gewoon is het niet, zo normaal is het evenmin maar we hebben dan ook de meest toffe huisarts van: ik wilde zeggen, deze provincie, maar denk dat ik kan zeggen: we hebben de tofste huisarts van Nederland! Niet alleen om deze actie, want bij vertrek zeg ik (we hadden van de eerste prikken best nare bijwerkingen) - als er iets is mag ik bellen hè: antwoord: jij mag altijd bellen!
Zo’n 40 jaar dezelfde huisarts, daar tekent iedereen voor denk ik zo…

Schrijver: An Terlouw, 20 december 2021

4.7 met 3 stemmen 90Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)