Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Echte Liefde

Laatst zag ik een tv programma met de titel ‘seksengeltjes’, natuurlijk was mijn nieuwsgierigheid gewekt. De daarin geïnterviewde dames leken echt. Maar je weet het maar nooit, misschien waren het actrices die eindelijk aan de slag wilden en dus dit klusje dan maar aan gingen pakken. Of was het toch hartstikke echt en proberen de dames zo nog meer klandizie te trekken.

Natuurlijk heeft dit niets met echte liefde te maken – het is gewoon het bevredigen van seksuele behoeftes van meestal de man – betaalde ‘liefde’.
Zijn die mannen smeerlappen en die vrouwen sletten? Misschien zou je die vrouwen tot op zekere hoogte zo kunnen noemen en die mannen zijn misschien wel smeerlappen.
Toch heb ik niets op de dames tegen, zolang het vrijwillig gebeurt, zonder dwang. Laten we wel wezen, ze hebben een belangrijke functie. Het wegnemen van spanningen bij die mannen, wat misschien aanrandingen of nog erger kan voorkomen.

In het normale leven is een relatie vaak een compromis van mensen die elkaar aanvoelen of aanvullen en waartussen als basis meestal ook nog een soort van vonk overspringt. Na een x aantal jaren vervalt het een en ander in een sleur en zullen partners uit elkaar groeien en soms scheiden. De vonk, het vlammetje is in dit soort gevallen ongemerkt langzaam gedoofd.
Maar hoe zit het dan met die stellen die wel tot op hoge leeftijd bij elkaar blijven – uit financiële noodzaak of gewoon uit sleur waarbij de een de ander ervaart als iets wat de bank bemant en opvult – een soort meubelstuk, dat zich vaak beperkt tot tv kijken. Zou zo maar kunnen. Of past men gewoon voor het heleboel gedoe van een scheiding en duldt men elkaar dan maar.

Echter soms zie je van die stellen waar de liefde ook na jaren van afdruipt – de echte liefde. De liefde die na jaren steeds rijper en rijper wordt.
Zelf herken ik dat bij mijn buren Joost en Toosje – het is een voorbeeld van echte liefde. Ze vullen elkaar perfect aan, zijn gelijkwaardig en de genegenheid straalt er van af.
U kent Joost en Toosje niet. Laat me dan enkele bekendere voorbeelden noemen waarbij ik het ook meende te herkennen: het stel Wim Kan en Corrie Vonk, ook het stel Toon Hermans en z’n Rietje was er, volgens mij, een voorbeeld van. Toen hun vrouw overleden was, raakten de mannen zo van slag dat ze eigenlijk nooit meer hun oude niveau haalden.
Nog niet zo lang geleden zag ik het verhaal van Frits Spits, die bekende het enkele jaren en nog steeds erg moeilijk te hebben met het overlijden van z’n vrouw. Die liefde zal ook echte liefde zijn geweest – hartstikke rijp.

Ach, natuurlijk voel ik u denken en jouw eigen huwelijk dan? Nou laat mij u vertellen dat wij elkaar, zonder het hardop tegen elkaar te zeggen, ook trouw hebben beloofd. Iets wat natuurlijk nooit beloofd kan worden, want je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt. Een huwelijk was voor ons dan ook niet echt een optie. Ondertussen zijn we al een kleine 40 jaar bij elkaar en onze liefde rijpt hopelijk nog steeds.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 29 december 2021


Geplaatst in de categorie: liefde

4.3 met 3 stemmen 182Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)