Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wijsheid is….

De versoepelingen kwamen op tijd, voor de helft van de mensen dan, voor die helft die het gewoon niet meer zag zitten, die helft die in een depressie terecht kwamen, waarvan sommigen ook nog zo diep dat het nog maar de vraag is of ze er sowieso nog uitkomen. Heel triest maar onvermijdelijk blijkbaar.
De andere helft volgt voor een belangrijk deel nog steeds: zoals we ooit de maatregelen zijn ingegaan dus - met afstand, met mondkapje, met beleid en met heel veel wantrouwen jegens die mensen die zonder kapje op bijvoorbeeld midden in een winkel een praatje gaan staan houden! Dat wantrouwen zullen we houden, zoveel is wel zeker!

Het is als “dweilen met de kraan open“ al komt er geen water aan te pas, het is alsof we telkens worden teruggefloten terwijl we denken niets fout te doen immers: de overheid zegt het? Dat diezelfde overheid niet zegt: we weten het niet, we hebben geen idee, we zouden niet weten hoe dit aangepakt moet worden, dat zou natuurlijk wel heel erg eerlijk en ook heerlijk zijn, want: dan geef je toe dat we allemaal in het diepe gegooid zijn, dat er geen gebruiksaanwijzing zit bij dit hele verhaal, dat niemand weet waar je goed aan doet en dat geen hond weet (wist ie toch al niet) hoe we dit allemaal te boven komen!

Zeker de middenstand, want die zijn helemaal niet te benijden natuurlijk, immers, wij - het gewone volk - redden het wel, we houden het vol met inmiddels wat extra gaatjes in het lijf vanwege de prikken natuurlijk maar we redden het wel, hebben ons aangepast aan het regime zoals men dat zo mooi kan zeggen. En als dan gisteren - onder druk van weet ik veel wie - gezegd wordt dat de winkels weer helemaal open mogen, op gepaste afstand natuurlijk dan - komen er mensen in beeld en men zegt: oh ik lig om 9 uur voor de deur, ik moet namelijk shoppen! Nou dat wordt nog een dingetje want dat is vast niet de enige die zo redeneert?

Kijk, dat de kappers het druk hebben, snap ik, maar dat mensen en masse moeten gaan shoppen, dat snap ik dan weer niet, tenzij ze die ziekte hebben genaamd: kooplust, want dat kan natuurlijk wel! Brengt me ineens op het idee, dat sluiten van de winkels ook een voordeel had: er is geen sprake geweest van winkeldiefstal, immers waren ze niet open? Dus toch een lichtpuntje, je moet het ergens vandaan halen natuurlijk…

Wij zijn gewoon 10 minuten in AH geweest, hij aan de ene kant - ik aan de andere kant, kwamen elkaar bij de kassa tegen en zo voelen wij ons nog steeds prettig. Natuurlijk willen we naar andere winkels, maar weet je, die zijn volgende week ook wel open…..toch?

... Wijsheid in pacht ...

Schrijver: An Terlouw, 15 januari 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 123Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)