Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ach- het is maar een griepje toch?

Of we nou- met zijn allen op het verkeerde been staan, erop gezet zijn of dat eigenlijk niemand precies weet wat te doen bij deze nare periode, ik weet het niet! Of we allemaal in de maling genomen worden- ik weet het niet, of niemand weet wat er nu precies aan de hand is ( en was), ik weet het niet maar wat we inmiddels allemaal wel weten is: dat die oervervelende nare, idiote vijand niet weg te bombarderen is, niet weg te vegen- te schuiven en evenmin te spuiten! Of we nou wel- of niet op het linker- of rechterbeen staan, of we nou wel- of niet alle voorgesteld vaccinaties in ons lijf hebben laten parkeren, zonder resultaat overigens, of al die acties nou wel - of niet van belang waren, geen idee!

Wat ik inmiddels wel weet is dat met een noodgang de besmettingen omhoog lopen, dat er elke dag zomaar talloze mensen bijkomen die besmet raken- wat voor voorzorgsmaatregelen men ook neemt, het maakt geen lor uit! Mensen die alle prikken gehaald hebben en alsnog met het gehele gezin thuis zitten omdat: ze corona hebben, kijk, dat je na het krijgen van een griepprik nog een milde vorm kunt krijgen van de griep, dat moet je zien als een broertje of zusje van het opperhoofd: de griep, want dat is natuurlijk de grote baas, de boosdoener zeg maar?

De griep kennen we, denk ik, maar niemand kende deze grote vijand die dus blijkbaar zijn hele familie aan het werk gezet heeft en ze werken nog in ploegendienst ook, want zodra er eentje is uitgewerkt komt de volgende alweer om de hoek kijken en zijn stinkende best doen om verder te gaan- waar de voorganger was gebleven? Alles mag open en dat juich ik alleen maar toe, de mensen worden ibbelig als het ware en de mensen raken bankroet dus is het logisch dat de zaak open gaat, maar er zijn inmiddels zoveel mensen ziek, zoveel mensen besmet die allemaal alle maatregelen nauwgezet gevolgd hebben, zich uit- en te na hebben laten inspuiten, die overal op gelet hebben en die: nu dus met inmiddels variant nummer zoveel thuis zitten?

Snap je het nog? Ik namelijk niet meer

... Het einde van een periode? ...

Schrijver: An Terlouw, 26 januari 2022


Geplaatst in de categorie: ziekte

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 111Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)