Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De dame met de broek aan!

We toeren wat door onze mooie gemeente en nemen zo en passant wat winkels mee die op de route liggen, zo blijf je op de hoogte van het inmiddels toch wel gewijzigde assortiment want deze winkels bezoek je alleen maar als je iets speciaals nodig hebt, juist die dus! En 1 van die winkels is de Action, echt een winkel waar je op zijn minst een keer per maand moet zijn, al is het alleen al omdat zo vreselijk veel spullen er vele malen goedkoper zijn dan bij onze gebruikelijke supers, zelfs; als daar die artikelen in de aanbieding zijn is deze winkel er eentje waar je voor allerlei spulletjes terecht kunt en zo deden wij dus ook, heel gezellig en het was mooi weer ook nog.

Als laatste naar de Aldi, tja brood en melk zijn van die gewone dingen en we struinen nog even verder als ik ineens een heel verbeten stem hoor zeggen: wat heb je daar nou aan, een vrouw met een hele boze stem ook nog en een man die antwoord geeft van: maar het is toch leuk? In zijn handen zie ik een glazen bakje met houten deksel, gevuld met kaars, de man kijkt er een beetje verliefd naar, echt hoor…dan voel ik me geroepen te zeggen, zo’n bakje is altijd handig, overal voor en je krijgt de kaars erbij. Dom, An, heel dom. De vrouw kijkt me aan of ze m’n bloed kan drinken en de man kijkt weg met een rood hoofd?

Oei, ik ga verder maar ben twee meter op afstand als het mens zegt: kijk, dat vind ik nou leuk, wijzend op iets voor zichzelf, waarop de man antwoord: dan neem je dat toch? Hij had het bakje inmiddels terug gezet in de bak en het was ook de moeite niet waard kosten: €2.99 maar wat mevrouw pakte was bijna €20,- hoppekee. Ogen prikken in m’n rug en aan het einde zie ik dat ze inderdaad haar aankoop in de winkelwagen heeft liggen, zijn bakje-met kaars staat weer bij de rest van de bakjes…aangekomen bij de kassa, doet meneer blijkbaar ( weer ) iets niet naar de zin van mevrouw want hij krijgt letterlijk te horen ( iedereen trouwens) wat ben je toch een zak’ doet nooit iets goed- laat mij het maar doen!

Nou ik zal je 1 ding vertellen, zo gaan mensen niet met elkaar om, zo bek je mekaar niet af en dit doe je al helemaal niet bij de kassa waar werkelijk iedereen je horen kan, ik had de man met liefde het bakje gegeven, maar denk dat dit gebaar me niet in dank afgenomen zou zijn.,,de stumper.

... Het bakje ...

Schrijver: An Terlouw, 29 januari 2022


Geplaatst in de categorie: vrouwen

5.0 met 1 stemmen 82Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
1 februari 2022
Email:
hmessielive.nl
Die bewuste vrouw is eerder een dame in het harnas dan een dame met de broek aan!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)